Alte şase cazuri de gripă în ultima săptămână, în total 14 în acest sezon rece

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Numărul cazurilor de gripă, în creştere    FOTO: Shutterstock
Numărul cazurilor de gripă, în creştere    FOTO: Shutterstock

Alte şase cazuri de gripă au fost înregistrate, la nivel naţional în săptămâna 13 - 19 ianuarie, numărul total al îmbolnăvirilor din acest sezon confirmate în laborator ajungând la 14, potrivit datelor înregistrate la Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

În perioada 13 - 19 ianaurie au fost înregistrate, la nivel naţional, 82.567 cazuri de afecţiuni clinice compatibile cu gripă (ILI) şi infecţii respiratorii, cu 5,9 la sută mai multe decât cele înregistrate în aceeaşi săptămână a sezonului precedent şi cu 8,6 la sută mai multe decât în săptămâna precedentă.

În acest interval au fost confirmate şase cazuri cu gripă: patru cu virus gripal tip A H1 (din care un caz infecţie acută respiratorie severă) şi două cu virus gripal tip A H3. Cele şase cazuri de gripă confirmate au fost înregistrate la persoane nevaccinate antigripal.

De asemenea, au fost raportate 13 cazuri de infecţie respiratorie acută severă (SARI), cu opt mai mic faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi cu trei mai mare faţă de săptămâna precedentă.

Până în prezent nu a fost înregistrat niciun deces confirmat cu gripă.

Caracterizarea tulpinilor de virus gripal indică faptul ca acestea corespund celor din vaccin. Până în 19 ianuarie au fost vaccinate antigripal 486.455 persoane din grupe la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii, arată CNSCBT.


Cinci cazuri noi de gripă au fost confirmate între 6 şi 12 ianuarie

Cinci noi cazuri de gripă au fost confirmate, în urma analizelor de laborator, în perioada 6 - 12 ianuarie, la pacienţi care nu s-au vaccinat, informează Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP).

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a cerut autorităţilor să scurteze perioada studiului clinic pentru vaccinul antigripal

Ministrul Sănătăţii a declarat joi, în cadrul unei videoconferinţe, că perioada studiului clinic, obligatoriu pentru punerea pe piaţă a vaccinului antigripal românesc ar putea fi scurtată.

INFOGRAFIE Vaccinul antigripal de la Cantacuzino, aruncat la gunoi

Milioane de lei au fost aruncate pe fereastră de conducerea Institutului Cantacuzino, care nu a reuşit să autorizeze vaccinul antigripal autohton produs în sute de mii de doze care zac în depozitele instituţiei. Specialiştii susţin că autorităţile nu au nicio scuză pentru întârziere.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite