Alte două victime ale incendiului de la Institutul „Matei Balş” au murit. Bilanţul deceselor ajunge la 14

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine: Mediafax / Andreea Alexandru
Imagine: Mediafax / Andreea Alexandru

Bilanţul deceselor în urma incendiului de la Institutul de Boli Infecţioase „Matei Balş” a ajuns la 14, după ce alţi doi pacenţi din pavilonul cuprins de flăcări au murit, potrivit datelor Ministerului Sănătăţii.

„Ministerul Sănătăţii a fost informat, în această dimineaţă, despre două decese în rândul pacienţilor care s-au aflat în Pavilionul V al Institutului Naţional de Boli Infecţioase «Matei Balş» din Bucureşti în timpul incendiului din 29 ianuarie 2021”, arată Ministerul Sănătăţii.

În primul caz este vorba despre un bărbat în vârstă de 73 de ani, transferat după incendiu la Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Ioan” din Bucureşti. Pacientul a fost diagnosticat cu o formă severă SARS Cov-2 şi prezenta multiple afecţiuni asociate, transmite MS.

În al doilea caz este vorba despre un bărbat în vârstă de 91 de ani, transferat după incendiu la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale „Dr Victor Babeş”. Pacientul, care se afla în secţia de ATI, a fost diagnosticat cu o formă severă SARS COV-2 şi avea comorbidităţi, informează MS.

53 de victime, transferate la 10 spitale din Capitală

În ambele cazuri, ancheta medico-legală va stabili cauzele decesului.

Pe data de 4 februarie, Un alt pacient internat în pavilionul în care s-a produs săptămâna trecută incendiul de la Institutul „Matei Balş” a decedat. Bilanţul a crescut astfel la 12 decese. Bărbatul, în vârstă de 89 de ani, fusese transferat la Institutul „Marius Nasta”. Era internat la terapie intensivă cu o formă severă a infecţiei cu noul coronavirus. Bărbatul avea şi alte boli.

Al zecelea deces după incendiu a avut loc în data de 2 februarie, fiind vorba despre un pacient în vârstă de 80 de ani diagnosticat cu o forma severă SARS Cov-2, prezenta multiple comorbidităţi şi se afla internat în secţia de Terapie Intensivă a unităţii medicale, intubat.

În pavilionul afectat de incendiu se aflau 102 pacienţi. 53 au fost transferaţi în mai mult de 10 spitale din Capitală. 5 pacienţi au fost declaraţi decedaţi în dimineaţa incendiului. Alţi 7 au murit în următoarele zile.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite