UPDATE Medici din toată ţara se strâng marţi la ora 9.00 în faţa Guvernului: „Vom fi 1.000 de persoane ”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alianţa Medicilor reuneşte peste 33.000 de membri pe Facebook FOTO Adevărul
Alianţa Medicilor reuneşte peste 33.000 de membri pe Facebook FOTO Adevărul

Doctorii din grupul creat pe Facebook, din care fac parte peste 30.000 de oameni şi care a fost denumit Alianţa Medicilor le cer românilor din diaspora şi din ţară să li se alăture în demersul de a explica populaţiei că politicienii sunt responsabili pentru actuala situaţie din Sănătate. Medicii vor ca românii să înţeleagă că nu vor şpagă, ci salarii decente. Mitingul cadrelor medicale va avea loc marţi, 1 septembrie, în faţa Guvernului.

Deşi au fost invitaţi la discuţii cu ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, medicii vor ieşi în stradă, la un miting care va avea loc nu în faţa Ministerului Sănătăţii, aşa cum era stabilit iniţial, ci în faţa Guvernului. Decizia a venit luni, când s-au obţinut toate autorizaţiile necesare pentru protest.

„Vom fi 1.000 de persoane la miting, pentru care am obţinut aprobare în această dimineaţă. Manifestarea va avea loc în faţa Guvernului, între orele 09.00 - 16.00, indiferent de rezultatele negocierilor”, a explicat pentru adevarul.ro doctorul Gabriela Cucu, iniţiatorul protestului.

Potrivit acesteia, la miting vor participa nu doar medici din Bucureşti, ci inclusiv cadre medicale care îşi desfăşoară activitatea în spitalele din teritoriu. „Vrem salarii duble dar şi o poziţionare în grila salarizării asemeni magistraţilor. Mitingul nu este pentru salarii, ci pentru reforma sistemului”, a completat Cucu.

Medicii nu vor şpagă ci salarii decente

La rândul lor, reprezentanţii Aliantei Medicilor au chemat printr-o postare pe Facebook românii din ţară şi diaspora să li se alăture în campania de informare a opiniei publice despre „faptul că întreaga clasă politică este responsabilă pentru actuala situaţie dezastruoasă din sănătate”, se arată într-un comunicat al comunităţii medicilor coalizaţi pe Facebook, potrivit Mediafax.

De asemenea, medicii spun că nu vor „şpagă, ci salarii decente, modernizarea sistemului medical, eliminarea risipei din sistem şi administrarea eficientă a fondurilor din sănătate".

„După 25 de ani de decizii politice total lipsite de înţelepciune când a fost vorba de sistemul medical, am ajuns la situaţia catastrofală în care medicii, pentru că au un salariu de mizerie, pleacă lunar cu sutele din ţară. La aceasta se adaugă condiţiile precare din foarte multe spitale astfel încât mulţi medici rămaşi în România se află în imposibilitatea să desfăşoare un act medical de calitate pentru pacienţii lor”, a scris doctorul Letitia Coriu în numele Alianţei Medicilor.

„Întâmpinăm foarte multă rezistenţă”

În apel se menţionează că reacţia medicilor coalizaţi pe Facebook a pornit ca urmare a proastei salarizări şi a condiţiilor mizere din spitalele publice, motiv pentru care aceştia au cerut modernizarea sistemului medical.

În prezent sunt adunate pe un grup pe Facebook peste 33.000 de cadre medicale şi persoane dornice de modernizarea sistemul medical din România. „Din păcate însă întâmpinăm foarte multă rezistenţă şi avem nevoie de ajutorul vostru”, se arată în apel.

Toţi cei interesaţi de modernizarea sistemului medical sunt invitaţi să dea Share pe Facebook mesajului Alianţei Medicilor. Nu în ultimul rând, Alianţa Medicilor a adresat un gând colegilor cadre medicale plecate în străinătate: „Ştim de ce aţi plecat. Ajutaţi-ne acum, vă rugăm, să modernizăm acest sistem ca să vă puteţi întoarce acasă”, se spune în apel.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite