Alexandru Rafila: „Nu sunt implicat în autorizarea sau vânzarea produselor Hexi Pharma”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie (SRM), Alexandru Rafila, susţine că acuzaţiile care i-au fost aduse în contextul scandalului dezinfectanţilor diluaţi din spitale sunt calomnioase şi arată că nu îi cunoaşte pe proprietarii Hexi Pharma, nu a fost implicat în autorizarea produselor acestei firme şi nu a obţinut vreodată venituri de la aceasta.

Potrivit news.ro, SRM ar fi primit 1.000 de euro în 2013 de la Hexi Pharma, însă banii ar fi fost folosiţi pentru amenajarea unui stand la conferinţă şi nu a fost condiţionată de promovarea produselor firmei. „Nu cunosc proprietarii  firmei Hexi Pharma, nu am fost implicat în procedurile de autorizare sau vânzare a produselor acestei companii şi nu am obţinut vreodată un venit din partea acesteia; prezentarea mea repetată ca om apropiat firmei sau proprietarilor firmei Hei Pharma reprezintă în contextual dat acuză calomnioasă”, a declarat Alexandru Rafila, preşedintele SRM.

Totodată, Rafila a mai spus că nu a fost asociat cu structuri care influenţează aprobarea înregistrării sau vânzarea de dezinfectanţi ori alte materiale sanitare in spitalele din România, precizând că nu este responsabil pentru consecinţele folosirii de produse dezinfectante de slabă calitate.

„În acest moment, nu sunt secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătăţii, deci nu am niciun fel de responsabilităţi si atribuţii în domeniul reglementării sau procurării de dezinfectanţi. Am ocupat această poziţie doar în intervalul mai 2012 - ianuarie 2013”, a mai arătat Rafila.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite