Alexandru Rafila: Alegerile se pot organiza în decembrie dacă se va stabiliza rapid numărul de cazuri COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru Rafila - foto: arhivă
Alexandru Rafila - foto: arhivă

Stabilizarea rapidă a numărului de cazuri de îmbolnăviri cu COVID-19 este una dintre condiţiile pentru desfăşurarea alegerilor parlamentare, consideră medicul Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila, Şeful Institutului Naţional de Boli Infecţioase a vorbit despre oportunitatea organizării alegerilor parlamentare în data de 6 decembrie. Specialistul a arătat în ce condiţii se pot desfăşura acestea, ţinând cont de numărul cazurilor de COVID-19.

„Eu am auzit diverse proiecţii, că situaţia se va stabiliza şi vom intra pe un trend descrecător. Cred că dorim cu toţii ca acest lucru să se întâmple. Cred că putem face alegeri dacă acest lucru se va întâmpla, adică dacă se va stabiliza rapid numărul de cazuri şi dacă va începe să scadă”, spune Rafila, citat de Libertatea.

De asemenea, medicul afirmă că în 10-14 zile vom vedea cum evoluează situaţia naţională a cazurilor şi dacă activitatea cetăţenilor poate continua „aproape de normal”. Rafila susţine în continuare soluţia intervenţiei punctuale a autorităţilor în funcţie de numărul îmbolnăvirilor cu COVID-19, nu lockdown.

„Varianta optimistă în acest moment o să fie legată de intervenţii punctuale. Un lockdown total este împovărător din punct de vedere economic şi social”, a precizat Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila va candida la viitoarele alegeri parlamentare pe listele PSD.

Citeşte şi:

Rolul securistului Alexandru Rafila tatăl: mărturii teribile ale oponenţilor regimului comunist

Raluca Turcan: Oare cum or să stea domnul Rafila şi domnul Cercel în aceeaşi echipă cu cei doi parlamentari PSD care se băteau într-o şaormerie?


 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite