ALERTĂ METEO Codurile roşu şi portocaliu de vânt în mai multe judeţe din ţară, extinse până luni, ora 18:00

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alertă meteo de Coduri portocaliu şi roşu este valabilă în mai multe zone din ţară FOTO: Arhivă
Alertă meteo de Coduri portocaliu şi roşu este valabilă în mai multe zone din ţară FOTO: Arhivă

O nouă avertizare de Coduri roşu şi portocaliu de vânt în mai multe judeţe din ţară vine de la meteorologi, după cea emisă duminică seara. Vântul va sufla puternic la munte, dar şi în Oltenia, Muntenia, Moldova, Dobrogea şi Transilvania, depăşind 100 km/h.

Luni dimineaţa, alertele de vreme rea emise duminică seara de către Autoritatea Naţională de Meteorologie (ANM) au fost actualizate. Astfel, este în vigoare un Cod portocaliu de vânt puternic până luni la ora 18.00, în Transilvania, nordul Dobrogei, sudul Olteniei şi sud-vestul Munteniei. În aceste zone, vântul va avea intensificări susţinute cu viteze de 80...95 km/h, iar în Moldova, temporar cu peste 90...100 km/h.

Codul roşu pentru Carpaţii Meridionali şi de Curbură rămâne în vigoare până luni la ora 18.00.

Totodată, luni între orele 11:00 - 18:00 a intrat în vigoare o avertizare Cod portocaliu de vânt la munte, care anunţă la altitudini mai mari de 1.500 de metri vânt cu rafale de peste 110 - 130 km/h, spulberând zăpada şi diminuând semnificativ vizibilitatea, avertizează ANM.

   

Meteorologii anunţă, şi un Cod galben de vânt. Vântul va avea intensificări temporare, local în sudul, centrul şi nord-vestul ţării, cu viteze în general de 55...70 km/h. 

               

anm

 Meteorologii emiseseră duminică seara Cod roşu de vânt, valabil de duminică seara până luni după-amiaza la munte, dar şi Cod portocaliu de vânt, în vigoare de duminică seara până luni după-amiaza în Moldova, Transilvania, Maramureş, nordul Crişanei şi al Dobrogei. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite