ALERTĂ METEO: Cod galben de ploi şi vijelii sâmbătă, în aproape toată ţara

ALERTĂ METEO: Cod galben de ploi şi vijelii sâmbătă, în aproape toată ţara

Foto MEDIAFAX (ARHIVA)

Sâmbăta Paştelui se anunţă a ploioasă şi cu vijelii în cea mai mare parte a ţării. Meteorologii au emis o informare de înrăutăţire a vremii la nivelul întregii ţări şi cod galben de furtună pentru Transilvania, Oltenia şi zone adiacente.

Astfel, potrivit ANM, în intervalul 27 aprilie, ora 12 – 28 aprilie, ora 18,  în cea mai mare parte a ţării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse cu caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi pe suprafeţe mici căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15...25 l/mp.
 
Astfel de fenomene vor fi mai frecvente în după-amiaza zilei de sâmbătă (27 aprilie) şi pe parcursul nopţii de sâmbătă spre duminică (27/28 aprilie) în jumătatea de vest a ţării şi pe arii mai restrânse în celelalte regiuni, iar duminică (28 aprilie), local, cu precădere la deal şi la munte, precum şi în regiunile nordice, nord-estice şi centrale.
 
COD GALBEN FURTUNI SÂMBĂTĂ ÎN MARE PARTE A ŢĂRII
 
Meteorologii au emis şi un cod galben de furtună valabil în intervalul 27 aprilie, ora 15 – 28 aprilie, ora 04. Potrivit avertizării, n după-amiaza zilei de sâmbătă (27 aprilie) şi pe parcursul nopţii de sâmbătă spre duminică (27/28 aprilie), temporar instabilitatea atmosferică va fi accentuată în zonele de munte, Oltenia, Transilvania, Maramureş şi nordul Crişanei. Vor fi averse cu caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, vijelii şi căderi de grindină.
 
În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi 25...30 l/mp şi punctiform 35...40 l/mp.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: