ALERTĂ METEO Cod Galben de ploi şi furtuni violente. Care sunt zonele vizate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: EPA-EFE
FOTO: EPA-EFE

Autoritatea Naţională de Meteorologie a emis marţi dimineaţă, o avertizare nowcasting de Cod Galben.  Este o alertă de vreme severă imediată.

Fenomenele vizate sunt manifestări de instabilitate atmosferică accentuată în perioada  14 mai, ora 15 – 17 mai, ora 10.

În intervalul menţionat, în cea mai mare parte a ţării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi căderi de grindină.

 Cantităţile de apă vor depăşi, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15-25 l/mp şi izolat 40 l/mp, anunţă 

În judeţele Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Dolj, Caraş-Severin, Timiş şi local în judeţul Hunedoara se vor semnala averse, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi 25 l/mp şi pe arii restrânse 40...60 l/mp, conform ANM

Ploile vor fi însoţite de descărcări electrice, căci din nou avem două mase de aer, una rece şi una caldă, care se ciocnesc. De altfel, chiar dacă se vor semnala ploi, în această perioadă temperaturile nu vor coborî foarte mult, ci se vor menţine în jurul valorilor de 19-21 de grade mai ales în sudul, sud-estul şi sud-vestul teritoriului.

Totodată, marţi, până la ora 11:30, este Cod Galben în judeţul Caraş-Severin, în zona de munte de peste cota 1800 m. Se semnalează, după cum au anunţat meteorologii intensificări temporare ale vântului, cu viteze care vor atinge 90-100 km/h.  

SSS
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite