ALERTĂ METEO Cod galben de furtună pentru cea mai mare parte a ţării. Zonele afectate şi perioada

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Meteorologii au emis cod Galben de furtuni pentru mai multe judeţe din sudul şi vestul ţării. FOTO: Arhivă
Meteorologii au emis cod Galben de furtuni pentru mai multe judeţe din sudul şi vestul ţării. FOTO: Arhivă

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, duminică,  două avertizări cod galben de vreme instabilă  pentru cea mai mare parte a ţării.

Astfel, în intervalul 22 iulie 22 iulie, ora 18 – 23 iulie, ora 10, se va institui cod galben de furtuni pentru 14 judeţe din sud-vestul ţării.

În intervalul menţionat, temporar, instabilitatea atmosferică va fi accentuată în Banat, Oltenia, local în Crişana, sud-vestul Transilvaniei şi vestul Munteniei. În aceste zone se vor semnala frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie, averse ce vor avea şi caracter torenţial şi izolat grindină. Se vor înregistra cantităţi de apă de 20...25 l/mp şi izolat peste 30…40 l/mp.

cod galben 22 iulie

Pe parcursul zilei de duminică, 22 iulie, fenomene asociate instabilităţii atmosferice vor fi în zonele de deal şi de munte, în Maramureş, Crişana şi Transilvania şi local în Muntenia şi în Dobrogea.

De asemenea, meteorlogii au emis un o avertizare cod galben de furtună pentru intervalul 23 iulie, ora 10 – 24 iulie, ora 23, pentru 31 de judeţe din centrul, sudul, estul si sud-estul ţării

55r

 În intervalul menţionat, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată îndeosebi în regiunile sudice, estice şi centrale, precum şi în zonele de deal şi de munte. Vor fi averse local torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua şi aspect de vijelie şi izolat căderi de grindină. Cantităţile de apă acumulate vor fi de peste 25...30 l/mp şi pe arii restrânse 50…60 l/mp. 

Instabilitatea atmosferică se va menţine accentuată pe tot parcursul săptămânii, iar în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza mesajele de avertizare.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite