UPDATE Cod galben de ninsori în toată ţara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Codul galben de ploi şi ninsori a fost prelungit
Codul galben de ploi şi ninsori a fost prelungit

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, duminică, o nouă avertizare cod galben de ninsori, ploi abundente şi intensificări de vânt, valabilă pentru numeroase judeţe din ţară, de duminică de la ora 13.00 până luni la ora 11.00.

UPDATE 23:00 Potrivit CNADNR, în intervalul orar 05:30 – 18:30, s-a acţionat cu 1215 utilaje şi s-au răspândit 7671 tone de material antiderapant şi două tone de clorură de calciu.

La ora 18:30, sectoarele de drumuri naţionale şi autostrăzi cu circulaţie întreruptă sunt: A1 Arad – Timişoara, km 503+650 – km 535+850. Potrivit sursei menţionate anterior, măsura a fost luată din cauza viscolului, iar acţiunea de deszăpezire pentru acest sector de drum a început odată cu diminuarea viscolului.

Pe drumurile naţionale din partea de sud-vest, vest şi nord a ţării există depuneri de zăpadă de maximum 1-2 centimetri şi este un strat de zăpadă de 3-5 centimetri pe care se acţionează cu utilaje şi material antiderapant, iar circulaţia se desfăşoară în condiţii de iarnă.

UPDATE 18.50 Directorul general al Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Ion Sandu, a declarat duminică, în cadrul videoconferinţei cu prefecţii, că în această noapte va continua să ningă în partea de est a ţării, iar în sud cantităţile de precipitaţii vor fi mai mici. Conform acestuia, în Bucureşti s-ar putea depunde un strat de zăpadă de doi centimetri.

Sandu a explicat că până duminică la ora 21.00 precipitaţiile din vestul şi centrul ţării vor înceta, iar în sud sunt nesemnificative. După această oră însă va ma fi valabilă o atenţionare pentru jumătatea de est a ţării, unde va continua să ningă, în special în partea de nord-est, respectiv în judeţele Vaslui, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Botoşani.

În sud vor fi precipitaţii mai întâi sub formă de ploaie, apoi sub formă de zăpadă. În Bucureşti esTe posibil să apară un strat de zăpadă de doi centimetri. Meteorologii avertizează că duminică vor fi precipitaţii în majoritatea regiunilor, sub formă de ninsoare în Banat, Crişana, Maramureş, jumătatea de nord a Moldovei şi în zona montană, mixte în Transilvania şi în sudul Moldovei şi ploi în Dobrogea, nordul şi estul Munteniei.

Cantităţile de precipitaţii vor depăşi 25 - 30 litri pe metru pătrat în Carpaţii Orientali şi în estul teritoriului. Vântul va avea intensificări temporare, iar în zona de munte şi în sud-vest va viscoli ninsoarea.

În cursul nopţii de duminică spre luni şi în prima parte a zilei de luni vor mai fi precipitaţii în jumătatea de est a ţării şi izolat se vor acumula cantităţi de peste 25 l/mp.

Va ninge la munte, în estul şi sud-estul Transilvaniei, în cea mai mare parte a Munteniei şi Moldovei şi în sud-estul Olteniei, iar în Dobrogea vor predomina ploile. În sud-estul teritoriului vor fi condiţii de polei.

Vântul va avea intensificări, iar în Muntenia, sudul Moldovei, precum şi în zona Carpaţilor de Curbură va viscoli ninsoarea.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite