Al treilea copil din Ucraina a fost salvat la Spitalul Marie Curie. Băiatul de 13 ani avea o malformaţie la inimă. Operaţia a durat 8 ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Operaţie - arhivă foto sursa:pixabay
Operaţie - arhivă foto sursa:pixabay

Dr. Tammam Youssef, cardio-chirurg pediatric, a reuşit să schimbe valva aortică cu una mecanică astfel încât să nu mai fie necesar ca pacientul să fie operat din nou, pentru că există un risc foarte mare, din cauza malformaţiei pe care o are copilul, de rupere a inimii de fiecare dată când i se deschide sternul.

„Copilul, la o lună, a avut o malformaţie congenitală foarte complexă, erau vasele inversate şi a fost făcută corecţia acestui tip de malformaţie în mod bun, dar din cauza acestei malformaţii, inima nu este ca o inimă normală, pe care poţi să faci operaţia uşor. În schimb, a avut o altă problemă: când se face a doua operaţie, inima se lipeşte la stern şi este mare risc, când deschizi sternul, să rupi inima şi trebuie să fie atenţie foarte mare şi precauţie, emoţie mare înainte să se deschidă sternul. Nu poţi să faci o operaţie normală pe care ar trebui să o faci să zicem sau să ai alte variante.

Trebuie să faci în aşa fel încât să faci cea mai bună operaţie, care durează cel mai mult, să nu mai aibe nevoie să fie operat altă dată.

8 ore a durat operaţia. Toate patologiile complexe, toate operaţiile complexe durează 6, 8, 9  ore, uneori se rămâne în sală şi 20 de ore”, a explicat medicul pentru News.ro.

Copilul salvat de medici la Spitalul Marie Curie din Capitală este al treilea copil ucrainean operat în această unitatea medicală. Copiii cu probleme cardiologice grave din Ucraina sunt salvaţi în România, Italia sau Polonia, într-o reţea, cu ajutorul unor mari asociaţii de profil din lume. Copiii români cu probleme cardiologice grave sunt în continuare salvaţi la Marie Curie cu ajutorul medicilor de la Clinica San Donato din Italia.

„Aproape nu ştiu nimic despre copil, a ajuns la noi prin European Heart Association care ni l-a trimis în colaborare cu Asociaţia Bambini Cardiopatici nel Mondo, profesorul Frigiola, Prof. Ferrara şi un alt coleg din Polonia, am creat un network (reţea) în aşa fel încât să operăm copiii ucraineni în România, în Italia şi în Polonia, depinde de disponibilitate.

Într-o săptămână, copilul, cu voia lui Dumnezeu, se duce acasă fără niciun fel de problemă. Au fost oaspeţi la Asociaţia Blondie, cred că după operaţie se vor întoarce acasă la ei.

 Avem şi urgenţele noastre, nu sunt multe, se împart, se decide, facem o şedinţă şi decidem fiecare copil unde se duce şi cine să-l opereze”, a precizat pentru News.ro Dr. Tammam Youssef.

Săptămâna trecută medicii au anunţat că băiatul din Ucraina va fi operat în această perioadă la Spitalul Marie Curie din Capitală. Un alt copil din Ucraina a ajuns marţea trecută la Clinica San Donato din Italia, unde a fost operat pe cord. Intervenţia chirurgicală s-a desfăşurat fără probleme.

Vă recomandăm şi: 

Doi copii ucraineni cu probleme grave la inimă vor fi salvaţi de medicii italieni şi români. Unul va fi operat în Milano, iar celălalt la Spitalul Marie Curie

Medici din Italia vor opera în continuare copiii români cu probleme cardio-vasculare

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite