Al şaptelea deces al unui pacient infectat cu noul coronavirus

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile au anunţat luni cel de-al şaptelea deces al unui pacient infectat cu coronavirus din România. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 65 ani,  internat la Spitalul Universitar Bucureşti, confirmat pozitiv în data de 21.03.2020. Pacientul necesita dializă şi a fost contact de salon cu un alt pacient dializat, confirmat cu COVID 19 pe 20.03.2020 şi care a fost transferat în Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş unde a decedat.

Numărul deceselor în rândul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns astfel la şapte, după ce astăzi au decedat patru pacienţi, de 72 de ani, de 71 de ani, de 64 de ani, şi de 65 de ani. Primii doi erau internaţi la Spitalul Judeţean din Suceava, iar al treilea la Spitalul Judeţean Arad. 

Astfel, luni dimineaţă a fost confirmat decesul unei femei în vârstă de 72 de ani, internată din 21 martie la spitalul din Suceava, şi care suferea de mai multe afecţiuni cronice – diabet şi boli cardiovasculare. Femeia nu avea un context epidemiologic, adică nu avea un istoric de călătorie şi nici nu venise în contact cu o persoană confirmată pozitiv. Câteva ore mai târziu, autorităţile au confirmat şi cel de-al cincilea deces, al unui bărbat de 71 de ani, confirmat pozitiv în data de 23 martie. Deşi nu s-a menţionat existenţa unor alte afecţiuni cronice în cazul său, oficialii au precizat că acesta fusese internat anterior la secţia de cardiologie, unde se pare că a venit în contact chiar cu pacienta de 72 de ani care a decedat cu puţin timp înaintea bărbatului. Pe seară a fost anunţat decesul bărbatului din Arad.

„Persoana este un bărbat de 64 de ani, din Arad, care a fost internat din data de 20 martie a.c. în stare gravă la Spitalul Judeţean Arad, intubat în secţia ATI. Bărbatul a decedat în cursul zilei de astăzi şi tot în această zi a fost confirmat pozitiv la testul pentru noul coronavirus”, au anunţat autorităţile.

Reamintim că duminică, au fost confirmate primele trei decese ale unor persoane infectate cu coronavirus în ţara noastră, un bărbat din Filiiaşi de 67 de ani, altul din Capitală în vârstă de 74 de ani şi cel de-al treilea, de 70 de ani, din Bacău, toţi cu afecţiuni cronice preexistente. Cel de-al treilea pacient decedat duminică este omul de afaceri Vasile Ouatu, fost viceprimar al municipiului Piatra Neamţ. Miercuri, i se deshisese un dosar penal având ca obiect săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor pentru că ar fi refuzat internarea şi alte investigaţii la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piatra-Neamţ.

Numărul total al cazurilor de infectare cu noul coronavirus în România a ajuns luni la 576 de cazuri după ce în ultimele 24 de ore au fost confirmate alte 143 cazuri. La ATI, în acest moment, sunt internaţi 13 pacienţi, dintre care 5 în stare gravă.  Dintre cele 576 de persoane confirmate pozitiv, 73 au fost declarate vindecate şi externate.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite