Al nouălea român infectat cu coronavirus. Bărbatul e din Hunedoara şi era izolat la domiciliu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La nivel naţional se află în carantină 22 persoane, pentru alte 12.619 de persoane fiind dispusă măsura auto-izolării la domiciliu FOTO Mediafax
La nivel naţional se află în carantină 22 persoane, pentru alte 12.619 de persoane fiind dispusă măsura auto-izolării la domiciliu FOTO Mediafax

România a ajuns la nouă persoane infectate cu coronavirus. A fost confirmat un nou caz pozitiv în urma testului pentru Coronavirus (COVID-19), respectiv un bărbat de 45 de ani din Hunedoara aflat în izolare la domiciliu după ce s-a întors din Italia.

UPDATE: Primul caz pozitiv cu virus Corona (COVID-19) în judeţul Hunedoara este un bărbat de 45 de ani din Deva, care s-a întors din Italia, regiunea Lombardia în data de 26 februarie 2020. Acesta a respectat indicaţiile pe care le-a primit la intrarea în România şi s-a aflat în izolare la domiciliu din data de 26 februarie 2020. El nu a părăsit domiciliul în toată această perioadă. În data de 5 martie 2020 a prezentat cefalee, fapt pentru care a solicitat consult la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului judeţean de Urgenţă din Deva, unde a fost trasportat cu o ambulanţă. S-au respectat procedurile stabilite de către Ministerul Sănătăţii, a fost consultat într-un salon izolat, a informat Direcţia de Sănătate Publică Hunedoara.

Ştirea iniţială:

Persoana se afla în izolare la domiciliu din 26 februarie, întrucât a revenit în ţară din Brescia, Bergamo (Italia). În cursul zilei de ieri i-au fost recoltate probe, după ce bărbatul a manifestat febră.

Ieri s-a prezentat la spital, a făcut testele, azi au ieşit rezultatele pozitive. Bărbatul va fi internat la Spitalul de boli infecţioase din Timişoara şi a fost declanşată ancheta epidemiologică pentru identificarea tuturor persoanelor cu care s-a aflat în contact.

Ministerul Sănătăţii a solicitat astăzi spitalelor judeţene să demareze proceduri de licitaţii pentru achiziţionarea a câte unui aparat Real Time PCR în vederea creşterii capacităţii de testare, care în acest moment este realizată în 6 centre (Bucureşti, Timişoara, Cluj-Napoca, Iaşi, Constanţa, Craiova)”, au transmis autorităţile.

Până pe data 6 martie, la nivel naţional fuseseră confirmate 8 cazuri de cetăţeni infectaţi cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cei 8 cetăţeni care au contactat virusul, 3 sunt declaraţi vindecaţi. Unul a fost externat, iar ceilalţi doi rămân, momentan, sub observaţie medicală, în spital, conform deciziei medicilor din Timişoara. În plus, doi români au fost infectaţi în Japonia, pe nava Princess Diamond, iar alţi trei în Italia.

„În acest moment, sunt internaţi 5 pacienţi diagnosticaţi cu infecţie cu COVID-19 (coronavirus) în centre medicale specializate în tratarea bolilor infecţioase din Timişoara, Cluj-Napoca, Iaşi şi Craiova, starea de sănătate a acestora fiind monitorizată permanent de personal medical. Starea de sănătate a tinerilor de 16 ani din Timişoara şi a bărbatului din Olt este bună, neavând simptome, iar a pacienţilor internaţi la Iaşi şi Cluj-Napoca este ameliorată faţă de momentul internării lor.

La nivel naţional se află în carantină 22 persoane, pentru alte 12.619 de persoane fiind dispusă măsura auto-izolării la domiciliu.

Până la această oră au fost prelevate şi analizate 734 probe de la persoanele care au sosit în România din zone afectate de infecţia cu COVID-19 (coronavirus) ori persoane care au intrat în contact cu pacienţi confirmaţi cu acest virus. Dintre acestea, 726 au ieşit cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu virusul”, au transmis autorităţile anterior.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite