Al doilea val al pandemiei nu va fi ultimul. Vor mai urma altele în timpul iernii, dar şi în primăvară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Al doilea val al pandemiei probabil nub va fi si ultimul FOTO Shutterstock
Al doilea val al pandemiei probabil nub va fi si ultimul FOTO Shutterstock

Al doilea val al pandemiei nu va fi ultimul, fiind probabilă apariţia altora în timpul iernii, dar şi în primăvară, se teme de Consiliul Ştiinţific francez, potrivit Le Figaro.

Al doilea val al pandemiei de COVID-19 cu care se luptă în prezent Europa nu este probabil ultimul şi ne putem teme de „mai multe valuri succesive la sfârşitul iernii”, dar şi primăvara viitoare, crede Consiliul ştiinţific francez.

„Prin urmare, avem multe luni în faţă, cu o situaţie extrem de dificilă”, prevede organismul responsabil de consilierea guvernului francez în ultima sa notificare, postată în acest weekend, care este datată cu data de 26 octombrie, respectiv cu două zile înainte de anunţarea de către Emmanuel Macron a unei noi carantine, instituită după apariţia celui de-al doilea val de COVID-19, conform sursei citate.

„Este foarte dificil de prezis cât va dura al 2-lea val, deoarece depinde de virusul însuşi, de mediul său climatic, de măsurile care vor fi luate pentru a limita circulaţia virusului, de acceptarea lor şi, prin urmare, de impact ”, scrie Consiliul ştiinţific. „Putem presupune că al doilea val va ieşi la sfârşitul anului sau la începutul anului 2021. Această iesire ar trebui să fie însoţită de o revenire a circulaţiei virusului la un nivel foarte controlat (5.000 până la 8.000 de noi contaminări pe zi maximum)”, continuă instanţa, 

Presedintele francez, Emmanuel Macron, prin anunţarea unui nou lockdown, care va dura cel puţin până la 1 decembrie, a indicat că obiectivul este de a realiza „în jur de 5.000” de cazuri de contaminare pe zi, faţă de între 40.000 şi 50.000 în prezent, dar oricare ar fi succesul măsurilor implementate, acestea „nu vor fi suficiente” probabil „pentru a nu evita alte valuri, după al doilea”, avertizează Consiliul Ştiinţific, care a recomandat carantina decisă în cele din urmă.„

„Putem avea astfel mai multe valuri succesive la sfârşitul iernii / primăverii 2021, în funcţie de diferite elemente: starea climatică, nivelul şi eficienţa operaţională a strategiei de testare / urmărire / izolare (cazurile pozitive)”, adaugă organismul. Prin urmare, guvernele se vor confrunta cu „gestionarea valurilor succesive de reapariţie” a epidemiei, „până la sosirea primelor vaccinuri şi / sau tratamente”, poate în al doilea trimestru al anului 2021”, potrivit Consiliului Consiliul ştiinţific francez, după cum transmite Le Figaro.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite