Al doilea mort de COVID-19. 66 de noi cazuri de îmbolnăvire, anunţate duminică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul total al cazurilor de infectare cu noul coronavirus în România a ajuns duminică la 433 cazuri după ce în ultimele 24 de ore au fost confirmate alte 66 cazuri. Au fost înregistrate primele 2 decese pe teritoriul României ale unor pacienţi infectaţi cu noul tip de coronavirus.

„Până în acest moment, pe teritoriul României, au fost confirmate 433 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 433 de persoane confirmate pozitiv, 64 au fost declarate vindecate şi externate (47 la Timişoara, 11 la Bucureşti, 3 la Craiova, 2 la Constanţa şi 1 la Iaşi). 

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, transmisă ieri, 21 martie, ora 13.00, au fost înregistrate alte 66 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Pacienţii nou confirmaţi au vârsta cuprinsă între 9 ani şi 74 ani.

La ATI, în acest moment, sunt internaţi 14 pacienţi, din care 3 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalţi pacienţi este bună, staţionară.

Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 4.803 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 65.799 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală”, a transmis Grupul pentru Comunicare Strategică.

Coronavirus


Click pe imagine pentru a o vizualiza la rezoluţie maximă

Două decese a pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus 

„Astăzi, 22 martie, au fost înregistrate primele 2 decese pe teritoriul României ale unor pacienţi infectaţi cu noul tip de coronavirus. Este vorba despre pacientul în vârstă de 67 de ani confirmat cu COVID-19 pe 18.03.2020 la UPU din cadrul Spitalului Filiaşi şi transferat în aceeaşi dată la SCBI Craiova, pacientul avea afecţiuni preexistente foarte grave, patologie neoplazică în stadiu terminal (cancer). Al doilea pacient, în vârstă de 74 de ani era internat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale Dr. Victor Babeş – Bucureşti, transferat de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, având o boală cronică preexistentă pentru care se afla în programul de dializă”, au transmis autorităţile duminică.

Pe 13 martie, acest din urmă pacient a mers la spitalul Universitar şi a fost internat la secţia medicală fiind cunoscut cu probleme ale rinichilor. Pacientul a stat internat aici până pe 20 martie. Doi medici au propus testarea lui pentru noul coronavirus însă au fost refuzaţi de şefi pe motiv că bărbatul nu a călătorit şi nici nu a fost plecat din ţară. 

Pe 20 martie când totuşi i s-a făcut testul a ieşit pozitiv. De subliniat este faptul că testul i-a fost făcut dimineaţă, iar rezultatul a ieşit seara la ora 20.00. „Izoleta cu care a fost transportat la Spitalul Victor Babeş a venit la 4 dimineata”, se plâng cadrele medicale din spital. Pacientul suferea de insuficienţă renală cronică şi a fost diagnosticat şi cu o pneumonie. Făcea dializă la un centru privat iar la sfârşitul săptămânii a făcut febră. De altfel, de la clinica privată a fost trimis la Spitalul Universitar. 

S-a dat alarma, iar o secţie a unităţii sanitare este izolată după ce pacientul a fost diagnosticat cu COVID-19.

Barbatul mai stătea în salon cu alţi doi pacienti, amândoi cu probleme respiratorii. Unul a fost trimis la Victor Babeş, iar al doilea va fi trimis la Matei Balş.

La spitalul Universitar a inceput ancheta epidemiologică: toată echipa care a fost de gardă a ramas izolată în secţie - medicul, trei asistente şi o infirmieră.

Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 4.803 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 65.799 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală.  

Primul deces din România al unei persoane infectate cu noul coronavirus 

Tot azo a fost confirmat primul deces din România al unui pacient infectat cu noul coronavirus. Este vorba de pacientul de 67 de ani, internat iniţial la Spitalul din Filiaşi şi transferat apoi la spitalul de boli infecţioase din Craiova. Acesta avea afecţiuni preexistente grave, suferind de cancer pulmonar în fază terminală.

„A fost înregistrat primul deces al unui pacient infectat cu noul coronavirus pe teritoriul României. Este vorba de  pacientul în vârstă de 67 de ani confirmat cu COVID-19 pe 18.03.2020 la UPU din cadrul Spitalului Filiaşi şi transferat în aceeaşi dată la SCBI Craiova. Pacientul avea afecţiuni preexistente foarte grave, patologie neoplazică în stadiu terminal (cancer)”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

Bărbatul locuia în Franţa de aproape 10 ani. Acolo a şi primit vestea că suferă de cancer pulmonar şi că este în fază terminală. A cerut să fie adus în România şi a ajuns pe Aeroportul din Craiova pe data de 6 martie, însoţit de un asistent social francez. La Filiaşi, a fost transportat cu o ambulanţă privată.

Noi restricţii pentru a limita răspândirea noului coronavirus 

Noi restricţii au fost anunţate, sâmbătă seara, de Ministerul de Interne, pentru limitarea răspândirii epidemiei de coronavirus: se interzic grupurile mai mari de trei persoane în afara locuinţei, iar noaptea se poate ieşi din casă numai cu motiv, se închid mall-urile; străinii nu mai au voie să intre în România, cu unele excepţii. Slujbele religioase vor fi oficiate cu bisericile închise şi transmise online sau la televizor.

Şeful DSU Raed Arafat a făcut un apel la responsabilitate şi a transmis că, deşi în ordonanţă sunt făcute recomandări, acestea ar trebui considerate ca şi când ar fi obligatorii. „Chiar dacă prin ordonanţa militară recomandăm unele măsuri în timpul zilei, consideraţi-le ca şi când ar fi obligatorii. Comportaţi-vă responsabil şi aplicaţi regulile de igienă personală, evitaţi plecările şi ieşirile din casă dacă nu sunt necesare“, a transmis Raed Arafat 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite