Ajutor european de 500.000 de euro pentru firmele din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia Europeană a anunţat vineri că a autorizat o schemă de ajutor de stat propusă de România, prin care firmele care se confruntă cu dificultăţi de finanţare pot primi, până la finalul anului viitor, ajutoare în valoare de până la 500.000 euro.

Ajutorul de stat poate fi acordat sub formă de sume nerambursabile, împrumuturi în condiţii preferenţiale, subvenţii de dobândă, garanţii sau eşalonarea creanţelor deţinute de stat fără perceperea de dobânzi.

"Comisia Europeană a autorizat, în conformitate cu normele privind ajutoarele de stat din Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene, o schemă de ajutor propusă de România, menită să ofere sprijin întreprinderilor care se confruntă cu dificultăţi de finanţare ca urmare a înăspririi condiţiilor de creditare în contextul actualei crize economice", se spune în comunicatul Comisiei.

Potrivit CE, schema îndeplineşte condiţiile din Cadrul temporar pentru măsurile de ajutor de stat adoptat de Comisie, "deoarece este limitată în timp, respectă pragurile relevante şi este destinată doar întreprinderilor care nu se aflau în dificultate la 1 iulie 2008".

"Schema de ajutor de stat va contribui la înlăturarea dificultăţilor cu care întreprinderile din România se confruntă fără o distorsionare semnificativă a pieţei. Datorită colaborării excelente cu autorităţiile române, Comisia a putut aproba schema rapid", a declarat comisarul european pe concurenţă, Neelie Kroes.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite