Agenţia Naţională a Medicamentului va fi reorganizată. Sorina Pintea: „Lipsa sau dispariţia unor medicamente reprezintă o problemă în România”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţia Naţională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale va fi reorganizată. Anunţul a fost făcut de Ministerul Sănătăţii, care va lansa joi un proiect de lege în acest sens. Noile reglementări vin pe marginea lipsei de medicamente din România, susţine ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

„Prin reorganizarea ANMDM am găsit soluţii pentru asigurarea resurselor umane şi materiale în vederea reglementării pieţii medicamentului. Pacientul român are dreptul la fel ca toţi pacienţii din lume să beneficieze de cele mai bune tratamente şi de a fi  informat. În Sănătate timpul nu înseamnă de cele mai multe ori bani, ci viaţa pacientului, iar noi suntem o echipă care luptă pentru viaţa pacientului”, a anunţat ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, potrivit unui comunicat de presă. 

„S-au făcut paşi importanţi înainte în acest domeniu. Anul acesta au fost introduse 37 de molecule noi, inovative care au salvat multe vieţi. Am realizat, aşa cum am promis, corecţia preţurilor la medicamente care nu a mai fost făcută din anul 2015, vom publica şi lista medicamentelor strategice pe care o avem deja finalizată la comisia de specialitate”, a completat oficialul. 

Oficialul susţine că importanţa asigurării accesului pacienţilor la medicamente în România se regăseşte ca temă pe lista Preşedinţiei Consiliului UE care va fi asigurată anul viitor de România, unde  un punct important vizează reducerea decalajelor între statele membre în ceea ce priveşte accesul la medicamente.

Sorina Pintea a mai anunţat că Ministerul Sănătăţii şi Comisia de Sănătate din Camera Deputaţilor au propus modificarea Legii salarizării şi pentru farmacişti.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite