Agenţia Europeană a Medicamentului: Un vaccin împotriva Covid-19 ar putea fi aprobat, cel mai devreme, anul viitor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Întreaga lume caută un vaccin împotriva Covid-19
Întreaga lume caută un vaccin împotriva Covid-19

Întreaga lume este în căutarea unui vaccin care să prevină infecţia cu virusul care a determinat actuala pandemie. Uniunea Europeană se teme că nu va avea suficiente stocuri în cazul în care vaccinul este descoperit de SUA sau China, scrie HotNews.

Agenţia europeană, aflată în permanent contact cu 33 de instituţii care lucrează la un vaccin, a făcut tot ce i-a stat în putinţă pentru a accelera procesul de aprobare, a declarat şeful departamentului vaccinuri Marco Cavaleri, citat de Reuters.

Acesta a adăugat că, într-un scenariu optimisr, am putea vorbi despre un vaccin abia la anul pe vremea asta sau la începutul anului 2021. El a exclus posibilitatea de a trece peste cea de-a treia fază de testare, despre care spune că este necesară pentru a se asigura că vaccinul este eficient şi sigur.

Un lider al Parlamentului European a declarat că UE trebuie să se asigure că are drepturile de reproducere a vaccinului în cazul în care acesta este dezvoltat în afara spaţiului european.

"Dacă primul vaccin va fi dezvoltat în afara Europei, trebuie să facem tot posibilul să ne asigurăm că acesta va fi accesibil pentru toate statele”, a spus Peter Liese, membru proeminent al Uniunii Creştin-Democrate a cancelarului Angela Merkel.

"Mizăm pe dialog şi cooperare, dar trebuie să fim pregătiţi şi pentru situaţia în care alţii resping dialogul. Avem nevoie de un Plan B”, a mai comentat Liese.

Lideri şi organizaţii mondiale s-au angajat, începutul lunii, să doneze 8,1 miliarde de dolari (7,4 miliarde de euro) pentru cercetarea, fabricarea şi distribuirea unui posibil vaccin şi tratament împotriva COVID-19, în cadrul unei campanii în centrul căreia s-a aflat preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în timp ce SUA şi China au refuzat să participe efectiv la acest demers.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite