Află ce au în comun Holocaustul, problemele la bloc şi gazele naturale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
poza campanie adevarul

După o săptămână de campanie „Tu pe cine vrei blogger pe adevarul.ro?”, dar nu numai datorită ei, platforma de bloguri de pe adevarul.ro s-a mai îmbunătăţit cu noi nume relevante sau surprinzătoare din domeniile lor. Deschidem astăzi o serie de articole în care vă vom prezenta cei mai noi bloggeri, dar şi poveştile din spatele celor care s-au alăturat platformei încă de la lansare.

După ce ne-aţi făcut propuneri timp de o săptămână, le-am luat în calcul şi am început să le facem invitaţii numelor din lista dumneavoastră. Ba chiar, am avut curajul de a-i propune un blog şi lui Ion Iliescu. Din păcate, nu toate demersurile noastre sunt încununate cu succes. Astfel, fostul şef al statului a declinat invitaţia de a deveni blogger pe adevarul.ro pentru a scrie o carte.

Preşedinte de onoare al PSD, Ion Iliescu: 

„De mulţi ani am renunţat să mai scriu pe blog. Nu mai pot scrie, am alte procupări acum.  Sunt într-un proiect, scriu la noua enciclopedie a României. Mi-am asumat întreaga răspunderea pentru capitolul „Gospodărirea Apelor“.  Nu mai urmăresc nici blogurile, nu le mai urmăresc deloc. Acum citesc literatură şi scriu.”

Printre cei mai populari în lista dumneavoastră, dragi cititori, au fost pe lângă cei amintiţi până acum în această săptămână Oana Pellea, Mircea Cărtărescu, Maia Morgenstern sau Lucian Boia. De asemenea, au existat nume de personalităţi din diferite domenii, dar şi profesori sau oameni interesaţi pe care-i descoperim abia acum.

Am descoperit cu surprindere şi fericire că aţi propus nume pe care noi deja le avem pe adevarul.ro. Mulţi cititori au spus Andrei Pleşu, Ion Cristoiu, Eugen Tănăsescu sau Dinu Săraru. Pe toţi aceştia îi puteţi găsi în mod regulat pe platforma de bloguri adevarul.ro, unde provoacă dezbateri, unde sunt controversaţi şi unde vă invită la dialog.

Vă mulţumim pentru implicarea voastră. Vă propunem să vă dăm întâlnire, la începuturile viitoare de săptămână, cu noii bloggeri de pe platforma adevarul.ro. Aşteptăm să interacţionaţi cu ei şi să ne oferiţi feedback-ul vostru permanent. Numai împreună vom putea da glas României Tăcute. 

Puteţi citi propunerile complete de la începutul campaniei accesând acest link. 

Pentru exerciţiul de 8 martie, când v-am propus să ne indicaţi femeile pe care le-aţi dori blogger pe adevarul.ro, lista se găseşte accesând acest link (veţi avea nevoie la ambele de un cont de Gmail). 

Câţiva dintre noii bloggeri de pe adevarul.ro

Pentru cei care sunt interesaţi de cum să consumi energia în mod eficient în România şi, în special, de gazele naturale, Dumitru Chisăliţă este unul dintre cei mai de seamă experţi care vă poate explica în detaliu valorificarea acestora în ţară.  Îl puteţi citi pe Dumitru Chisăliţă pe blogul său.

Tot pe blogurile adevarul.ro îl puteţi găsi pe administratorul judiciar al companiei de stat Oltchim Râmnicu-Vâlcea, Gheorghe Piperea. El este specialist în insolvenţe, protecţia consumatorului şi procese colective, dar şi specialist pe piaţa de capital.

Politicianul Adriana Săftoiu ne-a acceptat invitaţia de se alătura proiectului nostru şi ne-a promis că săptămâna aceasta va scrie primul său text pe adevarul.ro. Indiferent de orientările politice, ne dorim ca prezenţa celor de pe platformă să depăşească demagogia cu care ne-am obişnuit şi să reuşească o apropiere de cititori şi implicit de electorat. Să vedem dacă vor reuşi.

Aşa cum ne-am propus, bloggeri noştri vor acoperi domenii din cele mai diverse. Pe muzică îl veţi putea citi de săptămâna aceasta pe Dan Byron, fondator al formaţiei de rock alternativ/progresiv Byron. El este compozitor, vocalist, flautist şi chitarist.

Poate unul dintre cele mai utilitare bloguri este cel al lui Gelu Puşcaş, avocat cu o experienţă de peste şase ani în domeniul administrării blocurilor – imobilelor – asociaţiilor de proprietari – cartierelor rezidenţiale. Cu toţii am avut probleme cu vecinii de bloc sau nu am reuşit să înţelegem de fiecare dată factura la întreţinere. Pe blogul lui Gelu Puşcaş, îi puteţi adresa întrebări din cele mai diverse.

Comunitatea evreilor este reprezentată deocamdată pe platforma de bloguri de Liviu Rotman, profesor la SNSPA şi director al Centrului de Studii Israeliene din SNSPA. Este una dintre cele mai respectate voci care să vorbească despre Holocaust, minorităţi etnice din România sau comunismul românesc.

Ne-am gândit şi la iubitorii de artă neconvenţională, astfel că l-am câştigat pe bloguri pe Dodo Niţă, unul dintre cei mai mari promotori de benzi desenate din România. Îl aşteptăm pe Dodo să ne surprindă cu prima postare pe blogul său.

În domeniul tehnologiei, Ciprian Rusen este o voce foarte respectată. El a fost primul om din lume care a scris un manual de Windows 8. Cartea sa  “Windows 8 Step by Step” a fost publicată în SUA, Marea Britanie, Canada şi tradusă în 11 limbi. Ciprian vă va oferi, pe lângă tutoriale ale noului Windows şi analize legate de acest subiect. El a început deja să scrie, abordând subiectul succesului Nokia.

Stoica Cristinel Popa este un nume de viitor cu care ne mândrim pe adevarul.ro. După o carieră timpurie de ONG-ist, Cristi a fost admis la Stanford, fiind singurul student internaţional ales în consiliul studenţilor. A fost admis la master la Oxford şi la Harvard, iar la Harvard lucrează în acest moment ca cercetător pe tema contrabandei nucleare.

Credem în personalităţi, dar şi în nume care nu s-au consacrat încă. Horaţiu Mocian este antreprenor în domeniul tehnologiei, mai ales pe social media. În 2011 a fondat SocialLook, al doilea produs al său, care analizează activitatea angajaţiilor companiilor pe Twitter. Pe acest blog, după cum ne-a mărturisit, Horaţiu vrea să scrie despre antreprenoriat, economie, dar şi dezvoltare regională.

Printre propunerile voastre s-a aflat şi jurnalista Simona Catrina cu ale cărei opinii v-aţi mai întâlnit şi în revista Tango. Simona va publica în fiecare săptămână pe blogul său de pe adevarul.ro texte emoţionale care vor atinge cu siguranţă multe suflete.  

Deşi probabil o cunoaşteţi deja pe jurnalista Lavinia Bălulescu din ziarul “Adevărul”, o puteţi descoperi acum şi pe blogurile adevarul.ro. Dincolo de munca zilnică din redacţie, Lavinia a reuşit să-şi lege gândurile, visurile şi pasiunile în două volume de poezie, şi mai are în condei romanul “La mine-n cap.”

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite