Admiterea şi Bac-ul, în varianta Funeriu - Revista presei interne

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, vrea să facă reformă prin mărirea numărului de elevi la clasă
Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, vrea să facă reformă prin mărirea numărului de elevi la clasă

Presa internă de astăzi scrie despre proiectul de lege privind modernizarea învîţământului, ancheta superficială în cazul morţii unui student sau schimbul de bileţele între Geoană şi consilierii săi din timpul Congresului. Printre alte subiecte, în Ardeal au avut loc patru jafuri în două zile, iar teatrul fără scenă are 400.000 de spectatori.

Admiterea şi Bac-ul, în varianta Funeriu. Proiectul de lege privind modernizarea învăţământului prevede o singură sesiune de Bac şi examen de admitere la liceele performante. Ţinută în secret mai ceva ca o armă nucleară, noua lege a educaţiei începe să se contureze treptat la sediul Ministerului Educaţiei. „Evenimentul zilei” a reuşit să afle că proiectul de lege, care este încă în lucru, are în componenţă atât elemente din raportul comisiei prezidenţiale realizate de Mircea Miclea, cât şi din legea asumată, care a purtat marca Ecaterina Andronescu.

L-au "sinucis" din lene. Un student de 20 de ani a fost găsit mort anul trecut, în septembrie, în luminatorul unui bloc din Bucureşti. Familia şi prietenii spun că băiatul nu avea motive să-şi ia viaţa. Raportul me­di­cu­lui legist arată că Alex avea nişte vâ­nă­tăi pe gât, înainte de cădere. Pro­curorul de caz s-a blocat însă pe varianta sinuciderii şi nu a făcut nimic timp de cinci luni. Alex Tima era student la Univer­sitatea Bucureşti. Venise din Oneş­ti, Bacău, în Capitală şi visa să lu­cre­ze în presă sau în publicitate. În vara anului trecut şi-a trimis CV-ul la multe firme... Nu că ar fi dus lipsă de bani, ma­ma îi punea pe card săptămânal 200 de lei, scrie Jurnalul Naţiional.

Schimb de bileţele între Geoană şi consilierii săi, în timpul Congresului. Consilierii fostului preşedinte al PSD, Mircea Geoană, au privit prestaţia candidatului pe care îl susţineau şi, din mijlocul sălii de congres, de unde lucrurile se vedeau altfel decât de la masa prezidiului, îi trimiteau acestuia sfaturi scrise pe bileţele. "Daţi prost ca imagine" îi transmiteau aceştia lui Geoană şi-i sugerau să se plimbe prin sală şi să socializeze cu participanţii la Congres, notează Gândul.

Patru jafuri în două zile, în Ardeal.
Transilvania şi Banatul seamănă tot mai mult cu Chicago din timpul lui Al Capone. La sfârşitul de săptămână care tocmai s-a încheiat au avut loc patru jafuri spectaculoase. Autorităţile sunt depăţite de situaţie, iar ştirile despre jafuri armate au devenit banale. În timp ce jefuitorii îşi fac de cap, conducerea Poliţiei Române este preocupată de cumpărarea unor radare rutiere, potrivit România liberă.

Teatrul fără scenă, cu 400.000 de spectatori. Sunt oameni care transformă vizualul în sunet, pentru a scoate teatrul din săli şi a-l aduce aproape de publicul care nu are timp, bani sau vreo sală de spectacole în preajmă. Prin ei şi actorii care vin şi revin, teatrul radiofonic rezistă de 81 de ani în România, iar audienţele arată că viaţa acestui gen situat între teatrul de scenă şi film este departe de sfârşit, scrie Evenimentul Zilei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite