Adio, excursii, tabere şi deplasări! Ministerul Educaţiei îi închide în şcoli pe elevi şi pe profesori de teama noului coronavirus

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Orice activităţi şcolare sau extraşcolare va fi suspendată sau limitată, ca urmare a unor măsuri transmise de Ministerul Educaţiei către Inspectoratele Şcolare din subordine, în contextul temerilor privind răspândirea noului coronavirus.

Elevii ar putea să nu mai plece în excursii pe plan local sau naţional, iar profesorii ar putea fi obligaţi să prezinte o dovadă că sunt sănătoşi la întoacrerea din deplasările din străinătate, potrivit unui comunicat al Ministrului Educaţiei şi Cercetării.

În plus, MEC recomandă ca activităţile planificate în cadrul Săptămânii „Şcoala altfel” să se desfăşoare în sediul/incinta unităţilor de învăţământ, evitând în acest mod riscul apariţiei unor cazuri de îmbolnăviri

Două măsuri a transmis MEC către Inspectoatele Şcolare judeţene, precum şi către Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti:

  • Limitarea/suspendarea/anularea tuturor activităţilor care implică deplasări în străinătate. În condiţiile unor eventuale aprobări emise pentru deplasări în străinătate, inspectoratul şcolar are obligaţia de a informa Direcţia judeţeană de sănătate publică, anterior revenirii în ţară, cu privire la destinaţie, durata deplasării şi numele persoanei/persoanelor. Persoanele care au efectuat deplasări în străinătate vor prezenta, la revenirea în unităţile de învăţământ, certificat medical/adeverinţă medicală care să ateste că sunt clinic sănătoase.
  • Limitarea la maximum/suspendarea organizării oricăror manifestări colective şcolare sau extraşcolare (simpozioane, conferinţe, excursii, vizite de studiu la nivel local sau naţional).

Măsurile transmise de MEC au fost luate „având în vedere evoluţia situaţiei epidemiologice determinate de creşterea numărului cazurilor de îmbolnăvire prin infecţii respiratorii acute şi gripă în unităţile de învăţământ”.

De asemenea, Ministerul Educaţiei arată că a luat în calcul atenţionările Ministerului Sănătăţii şi pe cele ale Ministerului Afacerilor Externe referitoare la „riscul infectării cu diverse virusuri”.

   

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite