Adevărul te invită la concurs!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
concurs

Marele violonist britanic Nigel Kennedy se reîntoarce în România. Ȋnscrie-te şi poţi câştiga una dintre cele 5 invitaţii duble la concertul lui Nigel Kennedy - BACH MEETS KENNEDY MEETS GERSHWIN din 8 octombrie de la Sala Palatului.

Ce trebuie să faci:

1. Abonează-te la newsletter AICI 

1. Lasǎ un comentariu la acest articol, ȋn care ne spui ce cântec ţi-ar plăcea să auzi interpretat de Nigel Kennedy?  

ATENŢIE! Pentru a participa la concurs trebuie să ai cont pe adevarul.ro.

Toţi participanţii care ne lasă un comentariu şi sunt abonaţi la newsletter intră automat în tragerea la sorţi a celor 5 invitaţii duble.

Concursul se va încheia joi, 4 octombrie, ora 18.00. Câştigătorii vor fi desemnaţi prin tragere la sorţi folosind random.org.

Câştigătorii vor fi anunţaţi vineri, 5 octombrie, iar invitaţiile vor fi trimise în format electronic.

DESPRE NIGEL KENNEDY

Nigel Kennedy este un viorist şi violonist britanic foarte celebru, născut pe data de 28 decembrie 1956, în Brighton, East Sussex. Un copil minune, care la vârsta de 10 de ani alege înregistrările de jazz ale lui Fats Waller, pe care le aude la tatăl său vitreg. A fost elev la Şcoala de Muzică Yehudi Menuhin, ulterior făcându-şi studiile cu Dorothy DeLay, la Juilliard School din New York. Începutul carierei sale şi l-a făcut pe terenul muzicii clasice, interpretând şi înregistrând majoritatea marilor concerte de vioară. Mai târziu, trecându-şi în repertoriu şi genurile de jazz, klezmer şi altele.

Nigel Kennedy a fost protejatul lui Yehudi Menuhin. După decesul acestuia, s-a descoperit că finanţase personal educaţia lui Kennedy. În 2002, Nigel Kennedy a fost numit director artistic al Orchestrei Poloneze de Cameră. Discografia lui Nigel Kennedy este extrem de populară. Versiunea celebrelor „Anotimpuri" ale lui Vivaldi au intrat în Cartea Recordurilor ca cea mai bine vândută înregistrare a tuturor timpurilor (2 milioane de exemplare).

A concertat alături de cele mai prestigioase orchestre şi dirijori şi a colaborat cu numeroşi artişti şi trupe faimoase, printre care îi enumerăm pe Sir Paul McCartney, The Who, Jeff Beck, Kate Bush şi Jack DeJohnette, primind totodată şi o serie de premii.

Ce poate puţini ştiau, bunicul lui Nigel Kennedy, Lauri Kennedy, a fost un muzician şi violoncelist principal în Orchestra Simfonică BBC, născut în Marea Britanie, şi care a cântat cu Fritz Kreisler, Jascha Heifetz, Arthur Rubinstein şi mulţi alţii. Bunica acestuia a fost Dorothy Kennedyo, pianistă, care l-a acompaniat pe John McCormack şi i-a învăţat pe copiii lui Enrico Caruso. Lauri şi Dorothy s-au stabilit în Australia, unde s-a născut fiul lor, violoncelistul John Kennedy. La vârsta de 24, John s-a mutat în Anglia şi s-a alăturat Orchestrei Filharmonice din Liverpool, mai târziu devenind violoncelist principal al Orchestrei Filarmonicii Regale lui Sir Thomas Beecham. În Anglia, John dezvolta o relaţie cu pianista engleză Scylla Stoner, cu care în cele din urmă are turnee, în 1952, ca parte a Trio-ului Llewellyn-Kennedy Piano (împreună cu violonistul Ernest Llewellyn, Stoner a fost cunoscută drept "Scylla Kennedy", deşi ea şi John nu s-au căsătorit niciodată). Cu toate acestea, John a părăsit-o în cele din urmă pe Scylla Stoner şi s-a intors în Australia, ea rămânând însărcinată. John nu a ştiut de existenţa fiului său, Nigel Kennedy, până când nu l-a întâlnit pentru prima dată, Nigel având 11 ani.

Mult succes tuturor!

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite