Addenda la lista lui Ponta

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

N-ar fi rău ca, înainte să se repeadă la gâtul «mafiilor PDL», necruţătorul lider pesedist să arunce o privire în propria ogradă.

Duminică, într-o zi în care politicienii ştiu că orice-ar scoate pe gură devine o ştire, dl Victor Ponta s-a gândit să scrie pe blog. Evident, ceva despre neîmpăcaţii săi adversari de la putere. Prin urmare, a lăsat deoparte povestioarele cu maşinuţe şi bancurile cu blonde, dar nu ca să se joace de-a oamenii mari, ci ca să facă mişto de recent aprobatul Cod Etic al partidului de guvernământ.

Poznaş cum îl ştim, junele preşedinte al PSD se oferă să-i dea „o mână de ajutor" Monicăi Macovei (iniţiatoarea proiectului) publicând o listă cu 30 de reprezentanţi ai PDL şi UNPR care ar intra sub incidenţa noilor norme de integritate. Procurorul de ieri, blogărul de azi precizează, precaut, că a copiat numele cu pricina de pe internet. El adaugă însă că „sunt mulţi alţi mafioţi portocalii (sute!) care trebuie să facă puşcărie pentru faptele lor".

Lista lui Ponta conţine, ce-i drept, numeroase personaje controversate, judecate sau doar cercetate pentru fapte penale: Falcă, Manţog, Ridzi, Boureanu ori „Pinalti". Nu lipsesc nici foştii colaboratori ai Securităţii, ca obscurul parlamentar Sorin Buta, ori securiştii cu acte-n regulă, gen eternul şefuleţ Silvian Ionescu. Printre dânşii sunt strecuraţi, de-a valma, şi câţiva greu de pus în aceeaşi oală.

Un exemplu este profesorul Dumitru Oprea, fost rector al universităţii ieşene, a cărui singură „vină" constă într-o neclaritate sesizată de ANI în declaraţia sa de avere. Bine, bine, dar nu zbiară tot Victoraş, ori de câte ori are ocazia, că instituţia asta cu nume de fetiţă nu-i decât o unealtă a poliţiei politice? Ei, nu-i nimic, o fi ea bună, dar numai când e vorba de „corupţii" celorlalţi!

Apropo, n-ar fi rău ca, înainte să se repeadă la gâtul „mafiilor PDL", necruţătorul lider pesedist să arunce o privire în propria ogradă. Nu mai departe decât în Biroul Permanent Naţional, forul suprem de conducere al PSD. Unde, ce să vezi, dintre cei 19 membri, nu mai puţin de 14 au oareşcari probleme cu legea.

O scurtă, dar necesară addenda la lista lui Ponta ni i-ar aduce în atenţie pe următorii: Năstase, Mazăre şi Oprişan - trimişi în judecată pentru fapte de corupţie; Robert Negoiţă - urmărit penal pentru evaziune fiscală; Dan Nica, Liviu Dragnea, Dan Şova - cercetaţi de DNA pentru diverse afaceri; Marian Vanghelie, Rovana Plumb şi însuşi Victor Ponta - audiaţi în calitate de martori; Gheorghe Nichita - turnător dovedit la Securitate; şi cu voia dvs., ultimul pe listă, Ion Iliescu, adesea chemat să dea cu subsemnatul în chestiunea Revoluţiei sau a Mineriadelor.

Cu asemenea „colegi", glumiţele de pe blog ale dlui Ponta sună ca în proverbul cu funia şi casa spânzuratului. 

Sabin Orcan este redactor-şef ediţii locale "Adevărul".

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite