Acuzaţii aduse de Colegiul Fizicienilor Medicali: alţi opt impostori lucrează în sistemul de sănătate. Pintea: „Sunt persoane cu studii de specialitate”

Acuzaţii aduse de Colegiul Fizicienilor Medicali: alţi opt impostori lucrează în sistemul de sănătate. Pintea: „Sunt persoane cu studii de specialitate”

FOTO Adevarul

În plin scandal al medicilor falşi care au ajuns să profeseze în spitalele din România, Colegiul Fizicienilor Medicali susţine că există persoane neinstruite corespunzător şi care practică profesia de fizician medical: inginer mecanic, bioinginer sau chimist. Pe de altă parte, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, spune că aceste persoane au studii superioare de specialitate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Concret, vicepreşedintele Colegiului Fizicienilor Medicali a explicat, la postul de televiziune Digi24 care sunt nemulţumirile sale legate de cei care lucrează fără a avea studiile necesare. 
 
Potrivit sursei citate, printre atribuţiile şi responsabilităţile fizicianului medical se numără calculul dozei de radiaţie administrate pacientului bolnav de cancer, întocmirea individuală a planului de tratament şi calibrarea calităţii aparaturii de radioterapie.
 
„Eu personal nu am primit nimic la Ministerul Sănătăţii. E vorba de persoane cu studii superioare care se presupune că ar fi obţinut competenţe în acest domeniu. Aceste persoane au studii superioare, tehnice”, a explicat Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: