Acte necesare la înscriere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Taxele percepute pentru înscrierea candidaţilor variază între 50 şi 200 de lei Prima sesiune de admitere începe la jumătatea lui iulie. Pentru locurile rămase libere, universităţile

Taxele percepute pentru înscrierea candidaţilor variază între 50 şi 200 de lei

Prima sesiune de admitere începe la jumătatea lui iulie. Pentru locurile rămase libere, universităţile vor organiza un al doilea concurs de admitere în septembrie.

Înscrierea la facultate a absolvenţilor de liceu se face pe baza diplomei de bacalaureat sau echivalenta acesteia. Un candidat admis poate urma un singur domeniu de studiu, pe un loc subvenţionat de la bugetul de stat. Media minimă de admitere este 5.

Taxele percepute la înscrierea candidaţilor variază între 50 şi 200 de lei. Sunt scutiţi de plata taxei orfanii de ambii părinţi, cei proveniţi de la casele de copii sau din plasament familial, precum şi copiii eroilor-martir ai Revoluţiei.

Cei care solicită scutirea taxelor de admitere au nevoie, acolo unde este cazul, de copii legalizate după certificatele de deces ale părinţilor, adeverinţe de la casa de copii sau adeverinţe prin care să demonstreze că unul din susţinătorii legali a fost sau este personal didactic.

Pentru a nu avea surprize neplăcute în ziua admiterii, este bine să vă interesaţi din timp la secretariatele facultăţilor ce acte suplimentare vi se cer.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite