Acordul de cooperare între România şi Turcia în domeniul Sănătăţii, legiferat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Adevarul
FOTO Adevarul

România şi Turcia vor colabora în domeniul Sănătăţii după ce Executivul a aprobat o hotărâre de Guvern pe 28 martie. Acordul între cele două state a fost semnat în Turcia, la Ankara, pe 15 octombrie 2018. Documentul va înlocui astfel un act normativ semnat în 1991.

Concret, România şi Turcia vor coopera în domenii precum întărirea sistemelor de sănătate, încurajarea reciprocă a investiţiilor în sectorul sanitar, medicamente, produse farmaceutice şi aparatură medicală, management spitalicesc, sănătate publică şi sistemul de medicină de familie, geriatrie şi gerontologie, organizarea serviciilor de medicină de urgenţă.

Cele doua state  vor coopera prin schimb de informaţii, schimb de delegaţii şi specialişti în sănătate, precum şi prin încurajarea participării specialiştilor la conferinţe şi întâlniri ştiinţifice organizate. In acest sens,  va fi infintat un Comitet mixt de lucru, care se va intalni periodic  pentru a stabili  prioritatile de cooperare si a evalua periodic activitatile din cadrul acestei cooperari.

„Era absolut necesar ca acordul Romaniei cu Turcia in domeniul sanatatii sa fie adaptat la  nevoile de servicii medicale de  astazi. Pacientul român se află în centrul politicilor promovate de Ministerul Sănătăţii. Această colaborare va viza în special pacienţii români cu vârsta cuprinsă între 0-18 ani care vor beneficia de tratament în Turcia pentru anumite patologii”, a declarat ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite