Accesul la evenimente, pus sub semnul întrebării. Raed Arafat: Instanţa Supremă va lua decizia finală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ARAFAT

Instanţa Supremă va decide dacă accesul la evenimente va fi sau nu condiţionat de vaccinare, testare sau vindecarea după infectarea cu coronavirus, potrivit spuselor şefului DSU Raed Arafat, care a precizat pentru Digi 24 că autorităţile au atacat decizia Curţii de Apel Cluj de anulare a Hotărârii de Guvern

Şeful DSU, Raed Arafat, a declarat pentru Digi24 că în cazul în care decizia instanţei din Cluj va rămâne definitivă, vor fi luate măsuri care nu vor fi pe placul tuturor. 

Sentinţa instanţei din Cluj spune, în esenţă, că metodologia existentă acum este una care îi discriminează pe cei care nu se vaccinează.

„Nu comentez deciziile judecătoreşti. E o decizie nedefinitivă, noi am atacat-o la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, deci o să ajungă să fie judecată acolo”, a comentat, vineri seara, la Digi24, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

„Dacă vedem ce se întâmplă în lume acum - şi în certificatul verde, care a fost decis în întreaga Uniune Europeană, o să ai fie că eşti vaccinat, fie că ai fost testat, fie că ai trecut prin boală; faptul că multe companii de aviaţie îţi cer astfel de evidenţe înainte să urci în avion a fost un lucru pentru a proteja persoanele care sunt în avion, ca să ne asigurăm că cei care sunt lângă ei nu sunt bolnavi”, a explicat Arafat.

Raed Aafat: Alegi între alb şi negru

„Sunt trei variante: vrei să te vaccinezi, perfect - şi atenţie, vaccinul e la liber, nu mai este restricţie că nu avem vaccin; nu vrei să te vaccinezi, te testezi sau dovedeşti că ai trecut prin boală. Când situaţia este OK, cazurile puţine, răspândirea redusă, mare problemă n-ar fi, să zicem. Dar în momentul în care începi să ai creşteri şi începi să ajungi la anumite incidenţe, atunci îţi rămâne o soluţie: să restricţionezi complet activitatea”, a arătat şeful DSU.

„Dacă noi spunem că nu putem impune vaccinarea/testarea/trecerea prin boală, înseamnă că avem una din două: alb sau negru - toată lumea intră la liber sau nu intră nimeni, în anumite contexte epidemiologice. Cam acesta este impactul”, a spus Raed Arafat. „Noi, la Înalta Curte, normal că vom explica aceste aspecte”, a adăugat el.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite