Accesorii în tendinţe pentru coafuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La prezentările pentru sezonul acesta, manechinele au purtat în păr bentiţe şi funde sau au folosit eşarfe, elemente simple ce adăugă stil unei ţinute.

Pentru a fi în pas cu noile tendinţe de pe podiumuri în ceea ce priveşte coafurile, nu e obligatoriu să recurgeţi la o tunsoare foarte scurtă. Uneori, e de ajuns să folosiţi accesoriile potrivite pentru a avea o frizură modernă şi nu trebuie să vă scurtaţi părul.

În materie de coafuri, coada împletită pe o parte a devenit un „must" incontestabil datorită lui Alexander Wang. Dar prezentările de pe podiumuri au oferit şi alte propuneri pentru a avea mai mult stil în vara care vine. Mai întâi, s-a remarcat o fascinaţie pentru universul hainelor sport, notează site-ul tendances-de-mode.com. Stiliştii au preluat bentiţa clasică a tenismenelor.

Designerul Lacoste Christophe Lemaire a aşezat o bandă de material tip prosop pe fruntea manechinelor sale şi a adus astfel un omagiu originilor sportive ale mărcii franceze. La rândul ei, Charlotte Ronson a reluat acelaşi tip de bentiţă - dar în culori mai închise - şi a pus-o pe fruntea unor manechine coafate cu un coc înalt. Benzile cu arici ar fi fost o aluzie prea evidentă la Roland Garos pentru a fi folosite, dar în locul lor au fost preferate benzi de bumbac care oscilează între elemente de sport şi boem.

Turbanul feminizează orice ţinută

Un alt accesoriu folosit pe podiumuri a fost eşarfa, care a evoluat de la începutul primăverii spre statutul de turban. Nimic nu se compară cu o bucată de material înnodată pe păr pentru a feminiza o ţinută sau pentru a pigmenta un look un pic prea clasic, scrie tendances-de-mode.com. În prezentarea Marc by Marc Jacobs, stilistul s-a decis să pună pe părul uşor dezordonat al manechinelor un nod care a evocat, într-o manieră mai puţin excentrică, urechile de iepure din show-ul Louis Vuitton toamna-iarnă 2009-2010.

Mai light, această nouă versiune este totuşi prea extravagantă pentru a fi adoptată în moda de zi cu zi. În schimb, la Marni, eşarfele purtate în stil „pirateresc" au fost foarte apreciate. Înnodate pe o parte, lăsate în jos pe frunte şi cu câteva şuviţe rebele în jur, eşarfele au readus la viaţă stilul turban, mai ales atunci când au fost asociate unor ţinute „easy şic". Ne putem deci inspira fără reţinere din amestecul de imprimeuri şi colorituri compus de Consuelo Castiglioni, designerul de la Marni.

Simplă, eficace şi uşor de folosit, bentiţa albă a apărut şi ea ca accesoriu în câteva prezentări. Piesa poate fi purtată à la Eva Herzigova, care a defilat deghizată în tenismenă la show-ul Hermès. Singura condiţie pentru a putea adopta acest stil este ca părul să fie periat sau măcar drept, pentru a putea păstra dimensiunea retro.

Stil proaspăt şi sofisticat

Totuşi, manechinele ingenue de la Bottega Veneta au fost cele care au purtat cu cel mai mare succes în păr un accesoriu: o panglică cu textură. Stilul, deopotrivă proaspăt şi sofisticat, are totul pentru a plăcea: va îmbunătăţi un look casual pe bază de şort din denim şi top pastel sau va aduce un plus de interes unor ţinute mai elegante.

În sfârşit, nu toate invenţiile creative detectate pe podiumuri la prezentările pentru primăvara-vara 2010 merită aduse în moda de zi cu zi. Cocul înalt, înconjurat de volane din satin (stil pampon), de la Marc ­Jacobs, nu va fi probabil întâlnit pe stradă, iar mulţimea de bentiţe în zig zag, una peste alta, de la Yves Saint Laurent, va rămâne un exerciţiu de stil. 

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite