A început selecţia pacienţilor pentru terapie intensivă. Cum sunt rotiţi bolnavii de coronavirus

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Managerul Institutului "Marius Nasta" din Bucureşti, Beatrice Mahler, că este îngrijorătoare creşterea accelerată a numărului de cazuri de infectare şi că situaţia din Bucureşti va duce implicit la creşterea numărului de pacienţi care să aibă nevoie de terapie intensivă.

Referindu-se la situaţia de la institut, Mahler a spus, la Digi24, că de două săptămâni nu mai este niciun pat liber la ATI şi că dacă unul rămâne liber, în câteva minute se ocupă.

"Este îngrijorătoare creşterea numărului de cazuri, cele mai multe sunt concentrate într-o anumită zonă a ţării. Creşterea în Bucureşti va duce cu siguranţă şi la creşterea numărului de pacienţi care vor avea nevoie de asistenţă în ATI. E nevoie de paturi de terapie intensivă, de aparatură, dar şi de resursă umană specializată, care trebuie să fie şi la nivelul asistentelor, nu doar a medicului. Este o situaţie delicata pentru care fiecare trebuie să devenim responsabili. Acum, la <Marius Nasta> – de două săptămâni nu avem paturi de ATI. Când se eliberează un pat, se ocupă în următoarele minute. Sunt pacienţi pe secţie care au nevoie de terapie intensivă şi se face bilanţ în fiecare moment. Pacientul care are cea mai mare nevoie de asistenţă în terapie e admis în terapie, iar cel care este cel mai bine de la ATI se mută pe secţie. E un schimb de pacienţi cu prioritizarea celui care are cea mai mare nevoie”, a declarat Mahler.

Managerul Institutului "Marius Nasta" a adăugat că, în condiţiile în care un pacient are nevoie de ATI, iar niciun pacient de acolo nu e suficient de stabil ca să fie admis pe secţie, se ia legătura cu centrul operativ şi se cere transferul în altă unitate.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite