A fost lansată o aplicaţie pentru creşterea şi fidelizarea donatorilor de sânge

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Centrele de transfuzie sanguină din Arad, Bucureşti, Bacău, Constanţa şi Ploieşti vor putea lansa în timp real un apel la donare prin intermediul unei aplicaţii pentru telefoanele inteligente.

Aplicaţia poate fi folosită atât pentru Iphone cât şi pentru Android, arată Dragoş Mutaşcu, cofondatorul Asociaţiei Smart Society, citat de Agerpres. 

„Centrele de transfuzii vor putea lansa în timp real apelul la donare prin intermediul aplicaţiei, donatorii vor primi o notificare, vor vedea dacă grupa lor corespunde cu grupa apelului şi se vor putea programa la donare. În momentul în care se lansează apelul, primesc notificare pe telefon, vor putea vedea valabilitatea apelului, până când este nevoie de sânge şi care este numărul de donatori”, a explicat acesta. 

Persoanele programate la donare vor primi cu aproximativ trei zile înainte o notificare pentru a reciti ghidul donatorilor, astfel încât să fie informaţi.

„Se va putea seta un reminder în aplicaţie şi vor fi notificaţi cu o oră, o zi înainte sau cât timp aleg ei pentru a merge la donare. În momentul în care deschid aplicaţia pot vedea locaţia exactă a centrului de transfuzie şi nu vor fi nevoiţi să caute pe internet adresa centrului, doar deschid aplicaţia care îi direcţionează spre centru de transfuzie”, a completat Asociaţiei Smart Society.

În proiect sunt implicate cinci centre naţionale de transfuzie - Arad, Bacău, Bucureşti, Constanţa şi Ploieşti. La aplicaţie au lucrat opt oameni, în total au fost peste 25 de voluntari care au fost recrutaţi din toată ţară. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite