A fost înregistrat primul caz confirmat de gripă din acest sezon

A fost înregistrat primul caz confirmat de gripă din acest sezon

A fost înregistat primul  caz de gripa de anul acesta Foto: arhiva

Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile a anunţat joi, 29 septembrie, primul caz confirmat de gripă cu virus gripal din aces sezon. Numărul total de infecţii acute, precum şi numărul total al cazurilor de gripă clinică din ultima săptămână sunt cu aproximativ 50% mai mici decât în perioada similară a anului trecut, dar în creştere faţă de săptămâna precedentă.

Ştiri pe aceeaşi temă

„A fost înregistrat un caz confirmat de gripă cu virus gripal, tip A, subtip H1”, conform comunicatului transmis de CNSCBT. Acesta este primul caz din actualul sezon, având în vderee în care raportările anterioare se menţiona clar că nu s-au inregistrat cazuri confirmate de gripă.

La nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinică, IACRS şi pneumonii) a fost de 51.730, cu 44% mai mic comparativ cu cel înregistrat în  aceeaşi săptămână a sezonului precedent (92.414) şi cu 8.6% mai mare comparativ cu  cel din săptămâna anterioară (47.636).
 
 În săptămâna 19.10.2020-25.10.2020 au fost raportate la nivel naţional 12 cazuri de gripă clinică comparativ cu 21 cazuri înregistrate în S 43/2019. 
 
Până la data de 25.10.2020 au fost vaccinate antigripal 323.098 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările