A fost infiintata Agentia Nationala de Protectie a Mediului

Guvernul a decis, printr-un act normativ publicat ieri in Monitorul Oficial, infiintarea Agentiei de Protectie a Mediului. Institutia urmeaza sa functioneze si sa fie subordonata Ministerului

Guvernul a decis, printr-un act normativ publicat ieri in Monitorul Oficial, infiintarea Agentiei de Protectie a Mediului. Institutia urmeaza sa functioneze si sa fie subordonata Ministerului Agriculturii. "In orice tara civilizata exista si minister, si agentie guvernamentala", a declarat Petru Lificiu, secretar de stat in Ministerul Agriculturii. "Ministerul se ocupa, in mod firesc, de strategii politice, pe termen lung, iar agentia guvernamentala are menirea de elaborare a legilor necesare si de aplicare a strategiilor elaborate de minister. Mai simplu, este un fel de executant tehnic al ministerului", a mai precizat secretarul de stat. Agentia Nationala de Protectie a Mediului va avea, in anul infiintarii, 100 de posturi, urmand ca, pana in 2006, sa se ajunga la un numar de 339 de posturi. Va fi condusa de un presedinte, cu rang de subsecretar de stat, care este numit in functie de primul-ministru, la propunerea ministrului Agriculturii. "Dupa parerea mea, persoana cea mai competenta sa ocupe aceasta functie, in momentul de fata, este domnul Ioan Jelev", fost secretar de stat la Ministerul Mediului, a mai afirmat Petru Lificiu. Agentia Nationala de Protectie a Mediului va asigura legatura cu Agentia Europeana de Mediu si este obligata sa fundamenteze documentele necesare negocierii cu Uniunea Europeana. Va monitoriza cheltuielile necesare implementarii legislatiei de mediu, va edita buletine informative si va instrui autoritatile publice in probleme de protectie a mediului. Vor fi infiintate 8 Agentii Regionale de Protectie a Mediului, la Bacau, Galati, Pitesti, Craiova, Timisoara, Cluj, Sibiu si Ilfov.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


Modifică Setările