A crescut numărul bucureştenilor care au suferit un stop cardio-respirator

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste 432.000 de bucureşteni au solicitat în 2015 intervenţia Ambulanţei
Peste 432.000 de bucureşteni au solicitat în 2015 intervenţia Ambulanţei

Circa 2.750 de cazuri de stop cardio-respirator au fost raportate anul trecut de Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, faţă de 2.692 câte au fost înregistrate în 2014.

„Fiecare minut trecut de la instalarea stopului până la începerea manevrelor de resuscitare scade şansele de supravieţuire cu 10%. Faptul că anul 2015 demonstrează aproape o dublare a vieţilor salvate în cazuri de SCR este îmbucurător, înseamnă că din ce în ce mai multe persoane îşi doresc să ştie cum să acorde primul ajutor, iar acest lucru cred că i se datorează în mare măsură şi programului «Există un Erou în fiecare dintre voi», care încurajează persoanele laice să înveţe tehnici de prim ajutor pentru a acţiona la urgenţe de cod roşu şi galben din apropierea lor. Avem din ce în ce mai mulţi voluntari, oameni minunaţi, care intră în program, primesc alerta cazului apropiat de ei şi intervin, fiind un mare ajutor atât pentru echipajele de Ambulanţă, cât mai ales pentru pacient”, a precizat dr. Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, citată într-un comunicat de presă emis miercuri.

Conform documentului citat, 432.603 de bucureşteni au solicitat Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov în 2015, 16.644 de cazuri fiind încadrate la categoria cod roşu adică urgenţe care pun viaţa în pericol (stop cardio-respirator, accidente, AVC, etc). 

Cazuri de categoria cod galben, adică urgenţe care pot deveni uşor cod roşu, au fost în număr de 212.179. 

Totodată, cazurile uşoare, care au fost direcţionate către medicii de familie angajaţi SABIF, au fost în număr de 72.054, şi către medicii de familie angajaţi ai ambulanţelor private - 80.251. La acestea se mai adaugă cele 51.475 de transporturi neasistate..

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite