Articol publicitar

ŢigaraEGO - soluţii sigure pentru fumători

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
advert

Iubitorii de nicotină pot apela la un înlocuitor mult mai sănătos, practic şi, nu în ultimul rând, mai puţin costisitor pe termen lung: ţigările electronice ŢigaraEGO. Chiar dacă părerile par a fi împărţite când vine vorba de siguranţa ţigărilor electronice în general, ni se prezintă tot mai multe dovezi legate de lipsa riscurilor asupra sănătăţii utilizatorului.

De la crearea lor în Asia în 2003 şi introducerea lor pe piaţa europeană şi americană în anii 2006-2007, ţigările electornice s-au bucurat de o popularitate în continuă creştere în rândul fumătorilor. Nu e de mirare că au apărut şi tot mai multe afirmaţii referitoare la posibilele efecte negative asupra celor care le folosesc. Însă tot mai multe sunt desfiinţate de studii derulate de specialişti în domeniu, care recomandă ţigările electronice drept alternative mult mai bune pentru ţigările clasice, dăunătoare sănătăţii fumătorului.

Începând în special cu anul 2014, au apărut tot mai multe declaraţii şi studii care să pună la îndoială siguranţa ţigărilor electronice. Spre exemplu, într-un raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, din iulie 2014, s-a emis o avertizare către utilizatorii ţigărilor electronice referitoare la posibilele riscuri asupra sănătăţii. În afară de acest raport, au apărut afirmaţii referitoare la toxicitatea e-lichidului, la cantităţile de nicotină, formaldehide şi metale care ajung în corp, dar şi referitoare la posibilele efecte carcinogene.

Acestea au fost urmate de studii care să dovedească siguranţa ţigărilor electronice. O evaluare din 2014 a organizaţiei britanice Cochrane a avut următorul rezultat: nu s-au descoperit efecte adverse grave în urma utilizării ţigărilor electronice. Printre efectele adverse slabe s-au menţionat inflamarea gâtului şi a gurii, stare de greaţă şi tuse. Totuşi, concluzia finală a fost că ţigările electronice sunt mult mai puţin periculoase decât cele clasice, întrucât nicotina, aflată într-o cantitate foarte mică, este un constituent mult mai puţin periculos. Iar în 2015, Public Health England a declarat că ţigările electronice sunt cu 95% mai puţin periculoase decât cele clasice. Astfel, li se recomandă britanicilor fumători, care vor să renunţe la acest obicei, să apeleze cu încredere la ţigările electronice.

Referitor la e-lichid, acesta este toxic dacă este înghiţit sau dacă intră în contact cu pielea. În schimb, după ce este vaporizat, acesta are un nivel de toxicitate foarte scăzut în comparaţie cu fumul de la ţigările clasice. Referitor la producerea de formaldehide, un raport din 2015 al agenţiei Public Health England a arătat că e-lichidul se poate degrada termic şi poate produce vapori care conţin mai mule formaldehide doar în cazul utilizării dispozitivului la puterea maximă. Totuşi, utilizatorii au putut detecta modificarea vaporilor şi au evitat inhalarea; în concluzie, nu există dovezi cum că utilizatorii de ţigări electronice ar fi expuşi la cantităţi periculoase de aldehide.

advert

Serviciul Naţional de Sănătate din Marea Britanie a declarat, referitor la toxicitatea substanţelor chimice, că acestea sunt prezente la niveluri de sute de ori mai scăzute ca cele din fumul ţigărilor clasice, fiind astfel considerate mult mai puţin periculoase. În ceea ce priveşte efectul carcinogen cauzat de nicotină şi alte substanţe chimice, în urma testelor in vitro asupra animalelor s-a demonstrat că nicotina ar putea promova dezvoltarea tumorilor, însă carcinogenitatea nu a fost demonstrată in vivo. Astfel, un raport din 2014 al Surgeon General, S.U.A., a concluzionat că aceste rezultate nu demonstrează cum că nicotina ar avea un rol major în creşterea riscului de a dezvolta cancer.

În 2014 s-au descoperit particule de metal în e-lichid şi în vapori, la nivele de 10-50 de ori mai scăzute decât cele admise în soluţiile medicale pentru inhalare. Astfel, o evaluare din acelaşi an a concluzionat că nu există dovezi suficiente pentru a afirma că particulele de metal pot afecta sănătatea utilizatorilor.

Un alt studiu de specialitate, derulat de cercetători, a constat în expunerea celulelor la vaporii de la două mărci diferite de ţigări electronice, o dată la trei zile timp de 1-8 săptămâni. Acestea au rezistat mult mai mult faţă de celulele expuse la fumul de ţigări clasice, care au murit după aproximativ 24 de ore. În plus, s-ar fi demonstrat într-un studiu publicat în februarie 2016 că, în cazul fumătorilor care suferă de astm şi trec la ţigări electronice, există o îmbunătăţire a sistemului respirator la un an de la utilizarea ţigărilor electronice.

Dr. Konstantinos Farsalinos, membru al Universităţii din Patras, Grecia, a desfiinţat numeroase teorii şi studii negative despre ţigările electronice. Acesta a pus la îndoială rezultatele referitoare la emiterea unei cantităţi mai mari de formaldehide când dispozitivele sunt utilizate la putere maximă. De altfel, în 2015, acesta a verificat 21 mostre de e-lichid, demonstrând că sunt mult mai sigure faţă de ţigările clasice, iar in februarie 2016, a publicat rezultatele unui alt studiu, conform căruia fumătorii care au trecut la ţigări electronice în vederea renunţării la sau reducerii fumatului par să aibă tensiunea mai scăzută, fiind astfel o metodă recomandată fumătorilor hipertensivi.

advert

De menţionat este şi faptul că ţigările electronice sunt mult mai bune pentru fumătorii pasionaţi de culturism. Nicotina are efectul de a reduce apetitul, conform unui studiu derulat de Dr. Marina Picciotto, profesor în cadrul Universităţii din Yale. În plus, creşte ritmul metabolic şi reduce secreţia de insulină.

Nu în ultimul rând, conform unor evaluări iniţiale, impactul ţigărilor electronice asupra mediului este cu mult mai redus faţă de cel al ţigărilor clasice. În cazul celor clasice, mucul de ţigară conţine acetat de celuloză, care odată ajuns în ape, contribuie la poluarea acestora.

Totuşi, în ciuda gradului înalt de siguranţă, se recomandă ca ţigările electronice să nu fie utilizate de către femei însărcinate, pentru a preveni problemele de dezvoltare a fătului. De altfel, fumatul cu ajutorul ţigărilor electronice nu ar trebui încurajat în rândul copiilor şi al tinerilor.

Dacă tragem linia la finalul acestor concluzii ale specialiştilor, ţigările electronice sunt mult mai puţin periculoase în comparaţie cu ţigările clasice, iar ele sunt recomandate celor care vor să renunţe la fumat sau vor o alternativă mai sănătoasă.

Astfel, în magazinele de ţigari electronice vei găsi tot ce ai nevoie pentru a trece de la ţigările clasice, dăunătoare sănătăţii, la cele electronice, cu multe beneficii pentru sănătatea ta şi a celor din jur. Dispozitivele sunt de cea mai bună calitate, iar varietatea de arome a e-lichidului va încânta orice fumător – sunt disponibile arome care seamănă cât mai mult cu gustul clasic de tutun, dar şi arome deosebite, de fructe. În plus, vei găsi totul la preţuri foarte bune, raportul calitate-preţ fiind excelent!

Optează pentru ţigările electronice ŢigaraEGO pentru a te bucura de un stil de viaţă sănătos şi beneficii de lungă durată pentru organismul tău.

SURSE / STUDII

https://www.sciencenews.org/article/vaping-linked-host-new-health-risks
https://en.wikipedia.org/wiki/Safety_of_electronic_cigarettes
https://www.newscientist.com/article/dn28723-vaping-really-isnt-as-harmful-for-your-cells-as-smoking/
http://www.lung.org/stop-smoking/smoking-facts/e-cigarettes-and-lung-health.html
https://mic.com/articles/138775/is-vaping-bad-for-you-here-are-the-negative-health-effects-of-smoking-from-a-vape#.sl50zFxfn
http://www.ecigalternative.com/ecigarette-studies-research.htm
http://www.livescience.com/54754-what-e-cigarettes-do-in-your-body.html
http://www.theverge.com/2016/4/28/11526722/uk-e-cig-vaping-recommendation-tobacco-use-study
http://www.vapourlites.com/blog/study-indicates-vaping-can-help-body-builders-maintain-their-physique.html
https://www.yahoo.com/beauty/electronic-cigarettes-are-95-percent-less-harmful-127733834827.html
http://vaperanks.com/misleading-study-claims-teens-who-try-e-cigarettes-are-six-times-more-likely-to-become-smokers/

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite