Ţara în care preşedintele arată presei poze obscene cu prim-ministrul prin geamul unui restaurant

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

În toată nebunia campaniei electorale, în mijlocul zăngănitului de cătuşe şi al informaţiilor senzaţionale, ţara asta pare la un pas să o ia razna.

Politicieni cu spume la gură vorbesc de corupţie, de nevoia de a curăţa societatea românească şi de a o repune pe un drum normal, îşi atacă la baionetă adversarii politici, dar uită să taxeze gesturile care definesc grobianismul acestei clici păcătoase de conducători care păstoresc destinele acestei ţări de ceva timp.

Nu mă uit prea des la televizor, dar l-am deschis de curând şi, butonând telecomanda, mi-a sărit în ochi o secvenţă cu preşedintele României într-un restaurant, arătând, vizibil amuzat, presei o poză de pe internet trucată care îl înfăţişa pe prim-ministrul României într-o postură jignitoare. A declarat la ieşirea din restaurant că a fost o glumă şi apoi a făcut declaraţii despre subiectele ce zguduie România şi despre alte subiecte de interes naţional.

Nu am auzit niciun politician de dreapta să desfiinţeze acest gest de un grobianism trist şi mai ales nu am auzit o reacţie a oamenilor normali la cap din România. Postacii de partid au hăhăit fericiţi promovând gestul şi cei din tabăra adversă au ales să îl ignore. Marii justiţiari, candidaţi independenţi şi promotorii „lucrului bine făcut” au tăcut mâlc şi au declarat răspicat că Preşedintele nu a încălcat niciodată Constituţia. Ca să numai vorbim de tanti candidata care era la masă cu preşedintele în acel moment.

În continuare ne vorbesc despre corupţia celorlalţi şi despre monştrii care ne vor conduce dacă nu vor fi aleşi. Despre schimbarea mentalităţii, modernizare şi interesul naţional.  Dar „uită să taxeze un gest care devine normalitate într-o ţară din ce în ce mai sucită şi poate fi definit astfel: Grobianul prezidenţial.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite