Şoferul asasin din Floreasca, lăsat liber

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Andronie
Andrei Andronie

Sâmbătă, 5 noiembrie, ora 5 dimineaţa. O tânără se urca într-un taxi, moment în care, atât ea, cât şi şoferul taximetrului sunt spulberaţi de un bolid. Amândoi au murit pe loc.

Andrei Andronie (20 de ani), un tânăr de bani gata, conducea sub influenţa băuturilor alcoolice, un BMW 4x4. Gonea cu 180 de kilometri la oră, încercând să scape de urmărirea unei maşini de poliţie. Imediat după accident, şoferul-beizadea, fiul unui bancher, refuza cu nonşalanţă să i se recolteze probe pentru determinarea alcoolemiei.

Marţi, 6 decembrie, ora 16.08. Şoferul ucigaş, Andrei Andronie, ieşea din arestul Poliţiei Transporturi, de pe Calea Giuleşti. „Eraţi beat la volan?", întreabă un reporter. „Nu, dacă am băut un pic, nu înseamnă că eram beat. La revedere!", spune iritat tânărul fiu de bancher. Se urcă pe „locul mortului" într-o limuzină neagră şi pleacă acasă, la vila părinţilor. A omorât doi oameni, dar el e liber. Azi, Moş Nicolae i-a adus un dar nesperat, libertatea.

Imagini de la locul accidentului din 5 noiembrie   Foto: eduard enea



Luni, 5 decembrie. Cu o zi înainte ca Andrei Andronie să fie eliberat, părinţii taximetristului Ştefan Robert Micu (32 de ani) şi ai clientei sale, Ana Maria Nistor (21 de ani), făceau parastasul de patru săptămâni.

Imagini de la locul accidentului din 5 noiembrie   Foto: eduard enea

„Condamnat" să nu părăsească oraşul

Tribunalul Bucureşti a decis, ieri, să nu mai prelungească măsura arestării preventive dispuse în cazul lui Andrei Andronie. Acesta nu are voie să părăsească Bucureştiul.Tânărul ar putea scăpa cu o pedeapsă mai mică în urma unei lacune a legislaţiei penale româneşti. Asta pentru că anchetatorilor le va fi greu să demonstreze faptul că Andrei Andronie era sub influenţa băuturilor alcoolice în momentul producerii tragediei.

Andronie a refuzat să sufle în aparatul alcooltest al poliţiştilor imediat după accident, pe motiv că avea sânge în gură şi rezultatele nu ar fi fost corecte. De asemenea, el nu a dorit nici măcar să-i fie luate probe biologice la Institutul Naţional de Medicină Legală (INML).

„Putea fi emis un ordin judecătoresc în baza căruia să‑i fie luate probele fără acordul său. Alcoolul poate fi totuşi demonstrat cu ajutorul martorilor, dar este mult mai greu. Probabil că a fost sfătuit de către un avocat să nu sufle în alcooltest", a explicat, pentru „Adevărul", avocatul Daniel Fenechiu.

Acesta spune că interesul inculpatului este să se lungească procesul până când cazul său va ieşi din atenţia presei. 

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite