Şoferii care iau autostopişti ar putea primi amenzi de până la 5.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şoferii care transportă autostopişti ar putea primi sancţiuni cuprinse între 1.000 şi 5.000 de lei dacă Guvernul va apoba un proiect de ordonanţă de Urgenţă publicat de Ministerul Transporturilor. Acest proiect se află în dezbatere publică până pe 23 decembrie.

Potrivit Proiectului de Ordonanţă de urgenţă aflat în dezbatere publică pe site-ul Ministerul Transportului, transportul rutier de persoane prin utilizarea autoturismelor neautorizate „afectează profund activitatea întreprinderilor autorizate şi mediul concurenţial, având un impact negativ inclusiv asupra bugetului de stat prin diminuarea veniturilor încasate că urmare a neplăţii taxelor şi impozitelor aferente activităţilor de transport rutier de persoane neautorizate desfăşurate de către persoane fizice şi juridice”.

Iniţiatorii acestui proiect de lege spun că cei care fac transport ilicit de persoane fac concurenţă neloială transportatorilor autorizaţi şi nici nu plătesc taxe la stat.

Acelaşi proiect de lege spune că doar transportatorii care au licenţe valabile vor putea transporta persoane în regim de taxi sau închiriere.

Proiectul nu prevede, însă, şi modul în care va fi controlata această activitate.

Proiect de lege privind amenzile date şoferilor care iau autostopişti

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite