Şmecherul cu BMW şi justiţia oarbă

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

A circulat ca un dement prin București într-un bolid BMW. A sfidat ca un șmecher Poliția Rutieră. A pierdut controlul bolidului și a ucis doi oameni. Apoi a refuzat senin să se supună testelor care să stabiliească dacă era băut sau drogat. Tribunalul București a decis că nu e pericol public.

Numele lui e Andrei Andronie. Este beizadeaua unui afacerist bucureștean. Și-a petrecut noaptea de 4 spre 5 noiembrie într-un club de lux, unde a consumat alcool. Dimineață s-a urcat într-un bolid BMW și a pornit o cursă mortală pe străzile din București. Poliția Rutieră a încercat fără succes să-l oprească și l-a urmărit până pe Calea Floreasca, unde bolidul a scăpat de sub control și a lovit mai multe mașini.

Doi oameni au murit
din vina lui Andronie, care a refuzat apoi să facă testele impuse de lege. Tânărul le-a declarat politiștilor "că nu îl interesează urmările acțiunii sale, întrucât urmează să plece din țară, fiind student în Olanda". Judecătoria Sectorului 1 l-a arestat preventiv, în data de 6 noiembrie, dar astăzi Tribunalul București l-a eliberat.

Judecătorii care au decis eliberarea șmecherului cu BMW, vor găsi multe argumente de ordin juridic pentru a justifica decizia luată. Argumente care vor avea, cu siguranță, o logică solidă pentru alți judecători, pentru avocați sau specialiști în Drept Penal.

Pentru publicul necunoscător
al subtilităților legii penale, mesajul este următorul: cineva care ucide pe stradă, sfidând cu nesimțire și tupeu legea, nu reprezintă un pericol public. Dacă victimele beizadelei Andrei Andronie erau rudele judecătorilor care l-au eliberat, ar mai fi considerat magistrații în cauză că acesta nu e pericol public?

Indiferent cum vor motiva decizia de astăzi, judecătorii Tribunalului București au consolidat neîncrederea publicului în Justiție. Culmea este că în declarațiile acordate ulterior în instanță, beizadeaua a recunoscut că a băut alcool înainte de a se urca la volan. Filmat de reporterii TV imediat după accident, Andrei Andronie a avut o atitudine pur și simplu zeflemitoare.

Nu discutăm despre lucruri interpretabile, cum este opinia că autorul faptei va influența sau nu martorii. Sau despre presupuse intenții ale celui cercetat de a se sustrage urmăririi penale. Vorbim despre fapte. Vorbim despre un individ care nu a arătat nici cel mai mic respect pentru lege și a avut un comportament extrem de periculos în public, comportament care a produs moartea a două persoane.

Nu este acest tip de comportament un pericol public?

Citește și:

Săracii țigani bogați


De ce nu ne pasă de România?

Atrocităţi comise în numele lui Dumnezeu

Revoluţia care nu a mai avut loc

România mea şi România lor

Citeşte alte opinii de blogul jurnalistului Malin Bot:

Ipocriții

Nevoia de modele şi morală

Câți bani merită băieții deștepți din serviciile secrete?

Escroci deghizați în cămătari

Cum a ajuns legea o barieră doar pentru boi

Citeşte alte opinii pe platformaideilibere.ro“:

image image image image image image

Libertatea cuvântului ne aparţine nouă şi nimic nu poate să o îngrădească, dacă noi nu vrem asta

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite