Şi la Bac-ul din toamnă sunt mulţi respinşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În majoritatea judeţelor, unde rezultatele examenului au fost centralizate, liceenii nu au reuşit să treacă nici a doua oară de Bacalaureat.

Rezultatele sesiunii din toamnă a Bacalaureatului s-au afişat ieri în toate liceele din ţară. Astăzi şi mâine vor fi rezolvate contestaţiile, urmând ca joi, inspectoratele şcolare să facă publice notele finale. 
În Galaţi, doar 15% dintre elevii de clasa XII-a au fost declaraţi admişi. La Cluj, promovabilitatea a fost de doar 20,5%, iar în Bistriţa – puţin peste 23%. În Dolj, unul din trei candidaţi a picat examenul, aici rata de promovare fiind de aproape 30%. Procentul de promovabilitate la sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat din Târgu Jiu este de aproximativ 34%, în timp ce elevii sibieni au promovat în proporţie de aproximativ 40%.
Cifre mai mari se înregistrează în judeţul Mureş - 55% şi în Arad, unde rata de promovabilitate  este de sub 60% la sesiunea a doua a bacalaureatului.
În Bucureşti, oraş unde aproape jumătate dintre elevi au repetat examenul în vară, Inspectoratul Şcolar va anunţa abia astăzi (luni) câţi liceeni au luat Bacalaureatul.
La nivel naţional, rata de promovabilitate la sesiunea din vară - 69,3% -  a fost cea mai mică din ultimul deceniu. Ieri, ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a anunţat că cei care vor fi prinşi fraudând nu vor mai putea da bacalaureatul două sesiuni consecutive.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite