Şi-a luat viaţa din cauza ratelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Speriat de gândul restructurărilor şi aflat în imposibilitatea de a mai plăti o rată de 500 de euro dintr-un salariu de aproximativ 1.500 de lei, Ionel Ştefan Ştefi (31 de ani), poliţist de frontieră, a decis să-şi pună capăt zilelor, în noaptea de marţi spre miercuri.

Spera că banca îi va ierta familia de banii datoraţi. Bărbatul, angajat al Poliţiei de Frontieră Timiş din 2005 la sectorul Sânnicolau Mare, era unul dintre puţinii angajaţi model, dar stresul la care a fost supus l-a făcut să clacheze. Omul legii s-a spânzurat în propria casă, situată în Sânnicolau Mare, el fiind descoperit de soţie şi de copilul lor, în vârstă de 7 ani, care din toamnă trebuia să meargă la şcoală, în clasa I. Familia Ştefi a făcut, în urmă cu câţiva ani, un împrumut în franci elveţieni, care reprezintă echivalentul a 40.000 de euro. Creditul a fost luat pentru şapte ani, iar rata lunară era de 2.100 de lei, în condiţiile în care salariul omului depăşeşte, în urma diminuărilor din ultima vreme, cu puţin suma de 1.500 de lei.

„Totul a pornit de la bani. Toată lumea ne-a sfătuit să alegem francii elveţieni. Dacă ştiam că o să ne fie tăiate salariile nu ne-am fi expus în halul acesta. Soţul meu a cedat psihic în momentul în care a aflat de disponibilizările ce urmau să fie făcute. Disponibilizările şi tăierile de salariu mi-au ucis soţul", a spus văduva lui Ionel Ştefan Ştefi.Conducerea Poliţiei de Frontieră Timiş a decis să suporte în totalitate cheltuielile de înmormântare.

2.100 de lei este rata pe care o avea de achitat lunar Ionel Ştefan Ştefi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite