Şeitan: "Persoanele care nu vor depune la timp declaraţiile nu vor fi penalizate"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Persoanele care nu reuşesc să depună la timp declaraţiile nu vor fi penalizate, aceste documente putând fi depuse în toată această săptămână, iar neconcordanţele care se pot ivi pot fi refăcute, a declarat, miercuri, ministrul Muncii, Miahi Şeitan.

"După ce sistemul se va pune la timp, atunci se vor aplica penalităţi, dacă se va dovedi reaua-credinţă. Este normal ca oamenii să înveţe (ce au de făcut - n.r.), să înveţe şi cei care lucrează cu ei", a spus ministrul, adăugând că este falsă toată această "isterie".

Mai citiţi şi:

Cum trebuie să completezi declaraţiile pentru drepturile de autor şi cum se calculează cotizaţiile de plată

Declaraţiile pentru drepturile de autor pot fi trimise şi prin poştă

Şeitan a precizat că, de zece ani, înperioada 24 - 25 a fiecărei luni, este aglomeraţie mare la casele de pensii şi la agenţiile şomaj.

Ministrul a precizat că "lucrurile au fost puse la punct şi sunt ţinute sub control", programele de lucru fiind prelungite până la ora 18.00 - 19.00.

"S-a speriat lumea că se vor plăti amenzi dacă nu depun azi (miercuri - n.r.) declaraţiile. Se pot depune declaraţiile toată această săptămână, probabil şi săptămâna viitoare", a completat Mihai Şeitan.

Declaraţia de pensie se depune declaraţia pentru CAS la Casa Judeţeană/de Sector de Asigurări Sociale din raza în care îşi are domiciliul/reşedinţa beneficiarul de venit. Descarcă aici formularul pentru declaraţie!

Declaraţia de şomaj se depune la Agenţia Judeţeană/de Sector a Oficiului Forţelor de Muncă în raza în care îşi are domiciliul/reşedinţa beneficiarul de venit. Descarcă aici formularul pentru declaraţie!

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite