Şeful misiunii FMI în România: "Am fost citaţi incorect, vom discuta cu Guvernul"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şeful misiunii FMI în România: "Am fost citaţi incorect, vom discuta cu Guvernul"
Şeful misiunii FMI în România: "Am fost citaţi incorect, vom discuta cu Guvernul"

Şeful misunii de evaluare a Fondului Monetar Internaţional în România, Jeffrey Franks, a declarat astăzi că Fondul menţine termenul până la care autorităţile române trebuie să adopte legea salarizării unice, adică 31 octombrie.

Citiţi şi:


Finalizarea acestei legi este una dintre condiţiile ca România să primească următoarele tranşe de la Fond.


Preşedintele CNS Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a declarat marţi, la finalul discuţiilor cu reprezentanţii FMI, că experţii instituţiei au propus să se amâne termenul pentru ca în această perioadă să poată avea loc un dialog eficient cu partenerii sociali şi să fie făcute simulări privind aplicarea acestei legi.

"Am fost citaţi incorect ieri. Noi ne menţinem calendarul iniţial de adoptare a legii salarizării unice, însă vom avea discuţii în acest sens cu Guvernul", a spus miercuri Jeffrey Franks după întâlnirea dintre reprezentanţii FMI şi cei ai Ministerului Finanţelor.

"Este evident şi FMI a înţeles că este nevoie de mai mult timp pentru construcţia unei legi adecvate, care într-adevăr să răspundă necesităţilor de transparenţă, de echivalare a unor salarii şi care să dea eficienţă sistemului administrativ. Este o amânare a termenului respectiv, care să nu mai fie pentru octombrie, să fie prelungit mai mult, pentru a da posibilitate unui dialog, inclusiv a unor simulări, legat de sistemul de salarizare din sectorul bugetar",declara marţi Hossu.

Principii ale legii salarizării unice


  • Raportul dintre salariul minim de bază şi salariul maxim de bază va fi de 1 la 15. „Acum avem un raport de 1 la 70, iar în unele situaţii, de chiar 1 la 100, existând discrepanţe uriaşe între salariaţi”, a spus Emil Boc.
  • Nicio persoană nu va înregistra o diminuare a salariului. Salariile mari vor fi îngheţate, iar cele de la baza piramidei vor avea creşteri accelerate.
  • Salariul de bază va fi elementul esenţial al câştigului salarial, iar sporurile nu vor reprezenta mai mult de 30% din salariu.
  • Noul sistem de salarizare va fi implementat pe o perioadă de trei ani, până în 2012, astfel încât să se poată face ajustarea de 1 la 15.
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite