Şefa poştei a fugit cu banii şi cu soţul unei angajate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rodica Obreja a dispărut cu amantul şi cu peste 90.000 de euro
Rodica Obreja a dispărut cu amantul şi cu peste 90.000 de euro

 Rodica Valeria Obreja, diriginta poştei din Târgu Ocna, a luat din casierie 90.000 de euro şi a fugit în lume cu soţul unei angajate. Localnicii din Târgu Ocna au aflat vineri că au rămas fără banii de pensii şi alocaţii după ce diriginta poştei a dispărut.

Poliţiştii au fost sesizaţi vineri de Liviu Obreja că soţia sa nu s-a mai întors de la serviciu. Ei au început verificările şi, în scurt timp, au constatat că femeia a fugit cu toţi banii din casierie. „Ea i-a lăsat unei prietene un bilet în care a explicat că a fugit pentru că aşa a vrut ea. Nu a fost răpită, nu s-a întâmplat nimic altceva", a declarat Narcisa Butnaru, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bacău.

Anchetatorii au mai descoperit că şefa poştei nu a fugit singură, ci împreună cu amantul ei, un bărbat mai tânăr, taximetrist. Acesta e căsătorit cu o colegă de serviciu de-a Rodicăi. Totodată, poliţiştii spun că femeia avea un motiv în plus să dea bir cu fugiţii: se pare că ea avea două mici afaceri în localitate, un magazin alimentar şi un salon de coafură care mergeau prost în ultima perioadă. Rodica ar fi împrumutat bani de la cămătari, iar acum nu mai avea de unde să-i înapoieze.

Primarul asigură că Oamenii primesc banii

Angajaţii poştei din oraş au declarat poliţiştilor că vineri, atunci când şefa lor a plecat mai devreme de la serviciu, aceasta a afirmat că are de rezolvat nişte probleme de familie, „ceva legat de socri". Locuitorii oraşului sunt uluiţi de gestul Rodicăi Obreja şi se tem că nu vor mai primi la timp pensiile, alocaţiile sau indemnizaţiile pentru şomaj. „Mă tem că de acum încolo n-o să mai primesc indemnizaţia de creştere a copilului. Nu pot să cred că o femeie de 40 de ani îşi poate pierde minţile în halul ăsta! Uite, ce face dragostea din om...", a afirmat Monica Iacob, în vârstă de 34 de ani.

Autorităţile locale dau asigurări că toate drepturile băneşti vor fi primite conform planificării deja stabilite şi că nimeni nu va avea de suferit de pe urma furtului. „Deşi oficiul poştal nu este în subordinea noastră, am luat legătura cu şefii poştei judeţene şi am fost asiguraţi că toate drepturile băneşti se vor achita conform graficului stabilit. Nu vor fi întârzieri ale plăţilor", a declarat primarul Floarea Ivanof.

A fost pe lista consilierilor locali

Sorin Şova, şeful Oficiului Judeţean de Poştă din Bacău, recunoaşte că toţi cei 15 angajaţi din Târgu Ocna sunt bulversaţi de gestul şefei lor. „N-am avut niciodată vreo suspiciune despre această angajată. O vedeam ca pe o persoană corectă şi bună profesionistă. Nu ştiu ce s-a întâmplat. Suntem decişi să recuperăm prejudiciul în instanţă. Nu avem altă variantă! Oricum, deocamdată vrem ca poliţiştii să o găsească şi să vedem ce s-a întâmplat în viaţa ei de a determinat‑o să facă aşa ceva", a declarat directorul Şova.

Rodica Obreja are două fete care au rămas cu tatăl lor, acasă. Una este elevă la şcoala generală, iar cealaltă la liceu. Ele au rămas cu tatăl lor acasă. Fugara lucra de 20 de ani la Poşta din Târgu Ocna şi de 12 ani este diriginta instituţiei. La alegerile din  2004, Rodica Obreja a fost trecută pe lista consilierilor locali, însă nu a ocupat niciodată această funcţie. Cercetările au fost preluate de ofiţerii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor Bacău. Aceştia au întocmit dosar penal sub acuzaţia de delapidare cu consecinţe deosebit de grave. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite