ÎPS Teodosie nu se lasă nici în valul 3 al pandemiei: „Biserica nu se va închide, pentru că nu-i a autorităţilor vremelnice, ci aparţine lui Dumnezeu”

ÎPS Teodosie nu se lasă nici în valul 3 al pandemiei: „Biserica nu se va închide, pentru că nu-i a autorităţilor vremelnice, ci aparţine lui Dumnezeu”

Imagine: Adevărul / Ionuţ Mureşan

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, spune că autorităţile nu vor închide bisericile din Constanţa din cauza epidemiei de Covid-19. „Nu se vor închide la noi, să luptăm împreună şi să ne mărturisim credinţa”, este mesajul lui Teodosie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Arhiepiscopul Tomisului a făcut declaraţiile după ce în spaţiul public au apărut discuţii despre posibilitatea instituirii unor noi măsuri de restricţie din cauza înmulţirii cazurilor de infectare cu virusul SARS CoV-2, potrivit Mediafax, citată de Digi24.
 
ÎPS Teodosie susţine că bisericile nu se vor închide deoarece autorităţile statului nu au drept de proprietate asupra acestora.
 
„Iată şi noi suntem ameninţaţi în aceste zile căci, cine ştie, poate trebuie să se închidă şi bisericile. Nu se vor închide la noi, să luptăm împreună şi să ne mărturisim credinţa. Biserica nu-i a celor care sunt autorităţi vremelnice, biserica aparţine lui Dumnezeu şi ne aparţine şi nouă celor ce ne rugăm. Cei care nu pot şi nu ştiu să se roage pot să spună orice, dar noi ne vom ţine rânduiala”, a anunţat ÎPS Teodosie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările