Întâlnire la nivel înalt pentru rezolvarea şomajului în rândul tinerilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, luptă împotriva şomajului în rândul tinerilor FOTO Mediafax
Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, luptă împotriva şomajului în rândul tinerilor FOTO Mediafax

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, s-a întâlnit astăzi cu Laszlo Andor, Comisarul European pentru Ocuparea Forţei de muncă, Afaceri Sociale şi Incluziune pentru a discuta problema şomajului în rândul tinerilor, dar şi cadrul financiar multi anual pentru perioada 2014 – 2020.

La întâlnire  au participat şi ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, ministrul delegat pentru dialog social, Doina Adriana Pană şi ministrul delegat pentru învăţământ superior, cercetare ştiinţifică şi dezvoltare tehnologică, Mihnea Costoiu.

Ministerul Muncii a anunţat că va propune spre aprobare în şedinţa de Guvern din această săptămână un memorandum pentru aprobarea înfiinţării unei „Garanţii pentru tineri”, adoptând astfel o recomandare a Comisiei Europene pentru diminuarea şomajului în rândul tinerilor.

Încă de la sfârşitul lunii februarie, ministrul Muncii şi-a exprimat susţinerea faţă de adoptarea acestei Garanţii în cadrul reuniunii Consiliului Ocupare, Politică Socială, Sănătate şi Afacerile Consumatorului (EPSCO).

Aceasta prevede ca în termen de patru luni după ce un tânăr termină o formă de învăţământ, acestuia să i se ofere fie un loc de muncă, fie un stagiu de pregătire, fie unul de ucenicie sau continuarea studiilor. Banii pentru implementarea acestui proiect vor veni de la Uniunea Europeană.

„Sper ca până la şedinţa de miercuri să introduc un memorandum în Guvern pentru două proiecte-pilot adresate tinerilor, proiecte în valoare de 10 milioane de euro, care să conducă la formarea şi angajarea tinerilor din judeţele care vor participa la acest proiect”, a spus ministrul Muncii.

În vederea realizării acestui proiect, Ministerul Muncii va lucra îndeaproape şi cu Ministerul Educaţiei. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite