Încă un copil din Argeş a fost adus la Spitalul Marie Curie din Capitală. Acesta este din Mioveni şi ar putea avea sindrom hemolitic uremic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Încă un bebeluş din Argeş a fost adus la Spitalul Marie Curie din Capitală, a declarat, pentru „Adevărul”, profesorul Monica Bălgrădean, şefa Secţiei de Nefrologie. Medicul a explicat că pacientul a fost transportat cu ambulanţa de la Spitalul de Boli Infecţioase din Argeş, medicii de acolo suspectând că micuţul, care are un an şi patru luni, suferă de sindrom hemolitic uremic.

„E vorba de un băieţel de un an şi patru luni care urmează să fie adus la noi. Aşteptăm să ajungă şi vom face investigaţiile necesare pentru a stabili ce boală are, momentan ştim că e vorba de un copil cu o diaree severă. A fost trimis de Spitalul de Boli Infecţioase, nu de cel de Pediatrie”, a declarat medicul pentru „Adevărul”.

În ceea ce-i priveşte pe ceilalţi micuţi internaţi în spital, starea lor de sănătate este una bună. „Veştile sunt bune. Noi rămânem pe secţie cu doi copii dializaţi şi doi nedializaţi. Încă un copil este la Terapie intensivă. Ceilalţi sunt la casele lor, nu se mai pune problema pentru niciunul din ei de această boală. Practic este vorba de patru copii pe Nefrologie şi al cincilea pe Terapie intensivă. Din ce în ce mai bine, practic convalescenţi. Un alt copil a fost externat ieri. Cel de la Terapie încetişor, încetişor, mai bine”, a declarat profesorul Monica Bălgrădean, şefa secţiei Nefrologie de la Spitalul Marie Curie.

Alţi doi copii, externaţi săptămâna viitoare

Mihaela Bălgrădean a precizat că, cel mai probabil, în cursul săptămânii viitoare vor fi externaţi şi alţi copii.

În ceea ce priveşte ancheta derulată de autorităţi şi cea paralelă, făcută de experţii Centrului European de Control al Bolilor Transmisibile, ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu a declarat că ea este în curs de derulare şi că, până în prezent, nu au fost formulate recomandări de către experţii străini.

Toate spitalele, la control

În schimb, în urma tragediei din Argeş, ministrul a decis să ia la puricat toate spitalele din ţară, fiind vizate inclusiv unităţile sanitare private. Acestea urmează să fie supuse unor controale încrucişate, care se vor derula în perioada 10 - 25 martie 2016, anunţul fiind deja făcut într-o videoconferinţă ce a avut loc ieri, la care au luat parte toţi şefii direcţiilor de sănătate publică.

Totodată, fiecare spital va fi nevoit să înfiinţeze un registru de boli transmisibile, în care să fie trecute inclusiv complicaţiile unor boli. „Acestea trebuie verificate săptămânal de către reprezentanţii direcţiilor de sănătate publică”, a transmis Patriciu Achimaş-Cadariu, ministrul Sănătăţii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite