În noaptea de Înviere nu va fi nevoie de declaraţie pe propria răspundere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prim-ministrul spune că vor fi luate în calcul şi recomandările trimise de Patriarhie şi ”cu siguranţă vom avea o noapte a Paştelui fără niciun fel de probleme” Foto: shutterstock
Prim-ministrul spune că vor fi luate în calcul şi recomandările trimise de Patriarhie şi ”cu siguranţă vom avea o noapte a Paştelui fără niciun fel de probleme” Foto: shutterstock

Premierul Florin Cîţu a declarat că în noaptea de Înviere enoriaşii vor putea merge la biserică fără declaraţia pe propria răspundere, dar cu respectarea tuturor regulilor sanitare valabile, precizând că autorităţile nu intervin în modul în cere se desfăşoară slujbele religioase. De asemenea a făcut un nou apel la vaccinare, spunând că doar aşa vom putea avea în viitor „sărbători fără mască”.

„Lucrurile sunt foarte simple pentru acea noapte. Din punctul nostru de vedere, ne interesează doar respectarea regulilor pe care le avem: mască, distanţarea socială şi dezinfectant. Vom fi doar să susţinem, dar modul în care se desfăşoară slujbele - nu intervenim asupra acelui mod. Deci, în acea noapte, din punctul nostru de vedere, este important să păstrăm aceste reguli”, a spus Florin Cîţu după şedinţa de Guvern, conform Digi 24.

Prim-ministrul spune că vor fi luate în calcul şi recomandările trimise de Patriarhie şi ”cu siguranţă vom avea o noapte a Paştelui fără niciun fel de probleme”.

„Am primit şi de la Patriarhia Română un set de recomandări, le luăm în calcul. Au fost acolo şi colegii mei şi eu cred că lucrurile sunt foarte clare şi cu siguranţă vom avea o noapte a Paştelui fără niciun fel de probleme”, a afirmat Floin Cîţu.

Şeful Executivului a mai adăugat că în noaptea de Înviere nu va fi nevoie de declaraţii.

„Pentru nimeni nu e nevoie de declaraţie. În afară de circulaţie, totul este închis, restaurante. În ceea ce priveşte circulaţia, nu este nevoie de declaraţie. Este o noapte specială şi ar trebui să rămână aşa”, a mai spus premierul. 

El a făcut, de asemenea, un apel la români să se vaccineze, pentru că aceasta este modalitatea de a reveni la o viaţă normală. 

„Ca să avem parte de sărbători pe viitor fără mască, fără distanţare socială, e important să avem o campanie de vaccinare de succes”, a spus Cîţu.

Reprezentantul Patriarhiei a precizat referitor la slujbele de Paşte că în acest an vor începe în aer liber, dar apoi vor continua şi în interior, cu un număr limitat de credincioşi.

„Slujba de Înviere are partea ei primă la care participă credincioşii în număr mai mare, care se desfăşoară afară, după aceea, această majoritate a credincioşilor se retrage spre casă. Cei care vor rămâne, evident că vor putea rămâne atât în curtea bisericii, vor fi locuri foarte precis marcate, dar şi în interior, unde clericii se vor retrage să slujească până la capăt Sfânta Liturghie”, a arătat Vasile Bănescu, oficialul Patriarhiei.

Reamintim că în noaptea de Înviere este permisă circulaţia între orele 22.00 şi 5.00 doar pentru persoanele care merg la slujbele religioase.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite