În două-trei săptămâni Institutul Cantacuzino va intra oficial în organigrama Ministerului Sănătăţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La una dintre şedinţele de Guvern următoare, peste două sau trei săptămâni, Institutul Cantacuzino va intra oficial în organigrama Ministerului Sănătăţii şi va exista o colaborare cu Institutul Pasteur din Paris pentru relansarea producţiei naţionale de vaccinuri, a spus, marţi, ministrul Sănătăţii, Florian Bodog.

Potrivit news.ro, oficialul a avut o întâlnire cu ambasadorul Franţei. „Domniile lor au reiterat interesul Franţei de a participa cu experienţa şi bunele practici în programele noastre de guvernare, inclusiv în construirea de spitale regionale, inclusiv în reformarea sistemului de sănătate românesc. De asemenea, există deschidere pentru o colaborare între Institutul Cantacuzino şi Institutul Pasteur din Paris. Dorim relansarea Institutului Cantacuzino, iar la una dintre şedinţele de Guvern următoare, cred că peste două sau trei săptămâni, Institutul Cantacuzino va intra oficial în organigrama Ministerului Sănătăţii", a explicat Bodog.

Potrivit ministrului, discuţia cu ambasadorul Franţei va viza şi programe de formare de specialişti pentru centrele de arşi.

„În acelaşi timp, am convenit să continuăm programul de formare de specialişti pentru centrele de arşi. După cum ştiţi, demarăm procedurile de achiziţie de studii de fezabilitate pentru Centrul de arşi de la «Grigore Alexandrescu» şi de la Timişoara, dar şi achiziţie de aparatură pentru centrul de arşi din Iaşi. În prima etapă vor pleca la formare medici de la Centrul de chirurgie plastică din Timişoara. În acelaşi timp, vom avea un program de formare de specialişti pentru centrele de radioterapie. După cum ştiţi, Ministerul Sănătăţii, prin Banca Mondială, a demarat procedura de achiziţie pentru cinci echipamente de radioterapie, urmează încă minim şapte şi am avut discuţii preliminare pentru a forma managerii de spitale tot printr-un program comun cu Franţa", a mai spus ministrul Sănătăţii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite