În ce domeniu se fac angajări? - Revista presei interne

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angajatorii vor fi în continuare foarte selectivi în ceea ce priveşte persoanele recrutare pentru angajare
Angajatorii vor fi în continuare foarte selectivi în ceea ce priveşte persoanele recrutare pentru angajare

Presa internă de astăzi scrie despre domeniile spre care românii se pot orienta în 2010, pentru găsirea unui loc de muncă, despre preţul brazilor, dar şi despre faptul că etichetele produselor dietetice nu specifică daca sunt recomandate diabeticilor.  Printre alte subiecte, aviatorii sunt românii cu cele mai mari venituri, iar 123 de rase sunt pe cale de dispariţie.

În ce domeniu se fac angajări?

Primele trei luni ale anului viitor nu aduc veşti deloc bune pentru românii care îşi caută un loc de muncă, scrie Gândul. Angajatorii români anticipează puţine şanse de angajare, aproape şase din zece patroni susţinând că nu văd nici o modificare a forţei de muncă.

Veşti bune sunt pentru cei care îşi caută un loc de muncă în sectoarele Finanţe, asigurări, servicii imobiliare şi servicii de afaceri, care vor înregistra cel mai puternic ritm de angajare, de plus 3%. Ultimele date de la INS arătau că cele mai mari şanse în găsirea unui loc de muncă sunt în domeniul sănătăţii şi asistenţei sociale, agricultură şi administraţia publică.

Preţul  brazilor şi al molizilor

Romsilva va arunca pe piaţă în acest an 124.000 de pomi de Crăciun, ca şi anul trecut, iar unii importatori de brazi susţin că afacerile le vor prospera în acest an de plină criză financiară.

Preţul brazilor, în funcţie de înălţime, variază între 20 şi 40 de lei, iar la molizi, preţul variază între 10 şi 30 de lei, scrie Cotidianul. “Anul acesta sperăm să fie un an mai bun, adică să vindem şi toţi molizii, pentru că sunt ieftini", a declarat directorul Romsilva, Valerian Solovăstru. Brazii de import pot fi cumpăraţi atât tăiaţi (69-200 de lei), cât şi în ghivece (99 şi 400 de lei).


Etichetele produselor "dietetice" baga diabeticii in spitale

Specialiştii diabetologi reclamă că sunt comercializate dulciuri din gama “Dietetice”, fără ca bolnavii de diabet să fie preveniţi dacă sunt sau nu recomandate pentru ei. Cu mici excepţii, niciun produs nu specifică pe ambalaj dacă produsul în cauză este sau nu recomandat unui bolnav de diabet.

"În curând vom lansa un program naţional prin care urmărim să se aducă o reglementare a comercializării produselor pe piaţă”, a declarat, pentru Gardianul, specialistul în diabetologie, medicul Constantin Ionescu.


Aviatorii, românii cu cele mai mari venituri

Potrivit Institutului Naţional de Statistică, cele mai mari salarii nete au fost în transporturi aeriene (3.282 de lei), iar cele mai mici în activităţile hoteliere şi în restaurante (769 de lei).

Câştigul salarial mediu net a crescut, în octombrie, cu 1,2% (16 lei) faţă de septembrie, până la valoarea de 1.375 de lei, datorită acordării de premii ocazionale, drepturi în natură şi ajutoare băneşti, scrie Evenimentul Zilei.

123 de rase pe cale de dispariţie

14 specii reprezentate de 123 de rase pure de animale sunt în pericol de dispariţie. Deşi ar trebui să fie protejate, Ministerul Agriculturii nu a dat încă nici un ban în 2009 pentru conservarea acestor specii. Aceste specii au ajuns în pericol de dispariţie pentru că nu au mai fost eficiente din punct de vedere economic, scrie Jurnalul Naţional.

Printre speciile în stare critică se numără Sura de stepă, porcul românesc Bazna, bivolul sau căpriţa Alba de Banat.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite