În Bucureşti, nu mai sunt paturi libere la ATI pentru bolnavii de COVID-19. Câte locuri mai sunt disponibile în ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
pacient vaccin terapie intensiva mioveni

În România sunt 1.273 de paturi ATI pentru pacienţii de COVID-19, conform datelor postate în aplicaţia alerte.ms, astăzi, 23 septembrie. Dintre acestea, 1.220 sunt ocupate la nivelul întregii ţări. În Bucureşti nu mai există locuri libere pentru persoanele cu COVID-19, iar în România mai sunt libere doar 10 paturi.

În Bucureşti sunt avizate de DSP 266 de paturi de ATI pentru pacienţii de COVID-19.

La nivel naţional sunt libere 10  paturi ATI pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2, iar în Bucureşti nu mai sunt paturi libere la acest moment.

„Se lucrează pentru operaţionalizarea şi asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare. Menţionăm faptul că în procesul de operaţionalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiţii medicale şi care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienţi prezintă afecţiuni grave ce pot constitui comorbidităţi şi sunt expuşi unui risc mult mai mare.” precizează reprezentanţii Grupului de Comunicare Strategică.

Situaţie paturi ATI destinate pacienţilor de Covid-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2, neocupate:

Ialomiţa - 1

Sibiu - 3

Vrancea - 6

În unităţile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 10.313. Dintre acestea, 1.220 sunt internate la ATI.

Din totalul pacienţilor internaţi, 267 sunt minori, 246 fiind internaţi în secţii şi 21 la ATI.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite